Νοθεία στις εκλογές (;)

Παρακολούθησα χθες την εκπομπή Ζούγκλα με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο. Κεντρικό της θέμα ήταν μία έρευνα που έκανε η δημοσιογραφική ομάδα της εκπομπής, από την οποία προκύπτει ότι υπάρχουν σοβαρές αποδείξεις νοθείας του εκλογικού αποτελέσματος.

Πιο συγκεκριμένα παρουσίασε αποτελέσματα από κάποια εκλογικά τμήματα, όπου για παράδειγμα η Νέα Δημοκρατία είχε πάρει 120 ψήφους και υποψήφιος της ΝΔ στο ίδιο τμήμα είχε πάρει 720 σταυρούς, κάτι που όπως αντιλαμβάνεστε μπορεί να συμβεί μόνο αν παρέμβει κάποιο.. χέρι και προσθέσει σταυρούς σε κάποια ψηφοδέλτια.

Παρουσίασε ακόμη λίστα από το Πρωτοδικείο με επίσημα αποτελέσματα εκλογικών τμήματος της Λιβαδειάς, στην οποία φαίνεται σε κάθε σελίδα να ξεκινάει το μέτρημα σταυρών ενός υποψήφιου βουλευτή από την αρχή. Δηλαδή στην πρώτη σελίδα να έχει ο υποψήφιος άθροισμα 1.750 σταυρούς από πχ 30 εκλογικά τμήματα και στην επόμενη σελίδα, ενώ η καταμέτρηση θα έπρεπε να ξεκινάει από το 1.750 ξεκινούσε από το μηδέν!

Παρουσιάστηκε επίσης μαρτυρία μέλους εφορευτικής επιτροπής, το οποίο υποστηρίζει ότι κατά τη διαδικασία καταμέτρησης των ψηφοδελτίων υπήρχε κομματικός αντιπρόσωπος, ο οποίος φρόντιζε σε κάποια ψηφοδέλτια να.. προσθέτει σταυρούς σε «δικούς του» υποψήφιους. Αν όντως ισχύει κάτι τέτοιο, τότε μιλάμε για νοθεία στο εκλογικό αποτέλεσμα. Έριξα μία γρήγορη ματιά σε εφημερίδες και portals μήπως υπάρχει κάποια αναφορά ή εξέλιξη σχετικά με το θέμα, αλλά δε βρήκα κάτι. Επιβάλλεται νομίζω η άμεση παρέμβαση εισαγγελέα για έρευνα του ζητήματος, αν και πολύ φοβάμαι ότι τώρα είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν οι υπαίτιοι, καθώς και να διορθωθούν τα.. παραποιημένα αποτελέσματα.

[photo via]

4 Σχόλια
 • Avatar
  dimitris

  ti egine telika me authn thn istoria, efyga sto eksoteriko meta apo 3meres, prospatheisa na vro thn synexeia k to mono pou vrisko einai to blog sou

 • Avatar
  Anonymous

  Θα ήθελα να σας θέσω υπόψιν άλλη μία ύποπτη περίπτωση ψήφων που έλαβε χώρα στον Δήμο Σαρανταπόρου στην επαρχία Ελασσόνας, δημοσιεύθηκες και σχετικό άρθρο στην εφημεριδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ της Λάρισας και μαλιστα επειδή μου είχε κάνει εντύπωση το έλεγξα και με τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών, τα οποία αυτή τη στιγμή όπως ίσος ξέρετε δεν είναι διαθέσιμα πλέον μεσω ιντερνετ (βγάζει το μηνυμα ότι δεν ύπάρχουν ακομα αποτελεσματα …)

  Αναδημοσίευση από την εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ της Λάρισας:

  «* ΣΤΟ Σαραντάπορο π.χ. εντοπίστηκε ότι επί 150 ψηφοδελτίων του κόμματος στο εκλογικό τμήμα, υποψήφιος έλαβε 888 σταυρούς. Με το δεύτερο συνυποψήφιό του στους 85 κ.ο.κ. από κει και κάτω.

  Βγάζει μάτι ότι προστέθηκε στην πληκτρολόγηση ένα επιπλέον «8». Το οποίο, όμως, συνέχισε να υφίσταται και στα συνολικά αποτελέσματα του Δήμου κι έτσι ο συγκεκριμένος υποψήφιος εμφανίζεται εκεί με 900 τόσους σταυρούς πάνω απ’ το δεύτερο. Και πολύ περισσοτέρους απ’ τα ψηφοδέλτια του κόμματος συνολικά στο Δήμο.

  * * *

  * ΒΕΒΑΙΑ, παρόμοια λάθη δεν επηρεάζουν την εκλογή. Άλλωστε, εκκρεμεί ο έλεγχος κι η επικύρωση απ’ το Πρωτοδικείο. Που λειτουργεί και ως δικλίδα…»

  Σχετικό link:
  http://www.eleftheria.gr/index.php?MDL=pages&page=article&SiteID=NTY0NQ==&all=1

 • Avatar
  John Karakatsanis

  @ΠΡΕΖΑ TV: Απ΄ ότι ξέρω και στην εκπομπή της Δευτέρας είχε ασχοληθεί με το θέμα. Όπως και να ΄χει νομίζω ότι δε γινόταν να βγάλει τέτοιο θέμα 1-2 μέρες μετά τις εκλογές, γιατί λογικά δε θα είχε ολοκληρώσει την έρευνά του.

 • Avatar
  ΠΡΕΖΑ TV

  Ο Μακης τωρα πηγε να κανει εκπομπη;;;Που τελειωσε το πανηγυρι;;;

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα