Νέο μενού στο εστιατόριο του Villa Mercedes

Το Villa Mercedes, ένα από τα μαγαζιά που προτιμάμε αρκετά όπως έχετε καταλάβει για τη διασκέδασή μας, παρουσίασε το νέο μενού του εστιατορίου του, το οποίο επιμελήθηκε ο νέος σεφ του club restaurant Κώστας Τερζούδης. Το νέο μενού περιλαμβάνει ορεκτικά, σαλάτες, ριζότο, ζυμαρικά, κυρίως πιάτα και γλυκά, ενώ μπορείτε να συνοδεύσετε το φαγητό σας με κάποιο εκλεκτό κρασί.

Επίσης ανακοινώθηκαν και τα νέα εβδομαδιαία events: Κάθε Τρίτη “it ‘s a secret” με τη Ναταλία Γερμανού, κάθε Τετάρτη “flirt” η πιο ερωτική βραδιά της εβδομάδας με τον ομορφότερο κόσμο της πόλης, κάθε Πέμπτη “The Absolutely Fabulous Party” με τον Θέμη Γεωργαντά (από τις 29/11), Παρασκευές και Σάββατα στα decks ο dj Gigli με mainstream μουσικές επιλογές, ενώ κάθε Κυριακή “Spa: treatment for your senses”, το νέο hot dance party με τις επιλογές του Βασίλη Τσιλιχρήστου.

Ακολουθεί το ανανεωμένο μενού του εστιατορίου:

Ορεκτικά
– Γαύρος μαρινέ με πορτοκάλι, τομάτα, μέντα και μους αβοκάντο σερβιρισμένος με τραγανή σοκολάτα
– Τιμπάλ σαρδέλας γεμιστό σχάρας σερβιρισμένο με σαλάτα εποχής και λαδολέμονο αρωματισμένο με μαντζουράνα
– Καρπάτσιο παντζαριού με χτένια ποελέ πάνω σε σάλτσα αγριοράπανου με σαλάτα μυρωδικών

Σαλάτες
– Σαλάτα Villa Mercedes δροσερή σαλάτα εποχής σε φωλιά ρυζιού με φλούδες παρμεζάνας, μοσχαρίσια φιλετίνια σχάρας και dressing balsamico
– Σαλάτα αντράκλας με γαρίδες τοματίνια αγκινάρες & vinaigrette μοσχολέμονου
– Σπανάκι με μαυρομάτικα φασόλια, απάκι, ροδάκινα & vinaigrette εσπεριδοειδών αρωματισμένο με φρέσκο βασιλικό

Ριζότο – Ζυμαρικά
– Ριζότο λαχανικών
– Γιουβέτσι γαρίδας
– Λιγκουίνι με φρικασέ άγριων μανιταριών, λάδι τρούφας και ανθότυρο

Κυρίως πιάτα
– Φιλέτο φρέσκου μπακαλιάρου ποελέ πάνω σε φάβα Σαντορίνης με σάλτσες λιαστής τομάτας με λεμονόχορτο και κάπαρης σταφυλιού
– Τόνος ποελέ πάνω σε ραβιόλια καβουριού με λαχανικά και σάλτσα εσπεριδοειδών
– Cote de veau ποελέ σερβιρισμένο με τηγανιτά ζυμαρικά, μανιτάρια σωτέ και σάλτσα αρωματισμένη με λάδι καλοκαιρινής τρούφας
– Μοσχαρίσιο συκώτι σχάρας με σάλτσα μάγκο λαχανικά σχάρας και σαλάτα εποχής

Γλυκά
– Υγρό κέικ πορτοκαλιού με σοκολάτα, παγωτό βανίλιας και σάλτσα καραμέλας βουτύρου
– Μπανόφι Villa Mercedes
– Σαβαρέν με ρούμι και μους βουτύρου

Η τιμή για ένα πλήρες γεύμα κυμαίνεται στα 35-50 ευρώ το άτομο, ενώ κρατήσεις μπορείτε να κάνετε στο τηλέφωνο 210 3422606. Το Villa Mercedes βρίσκεται Ανδρόνικου και Τζαφέρη 11, πίσω ακριβώς από την Πειραιώς, στο ύψους του Κέντρου Αθηνών.

5 Σχόλια
  • Avatar
    Γιάννης Καρακατσάνης

    @χρήστος: Δυστυχώς δεν είναι δικό μου το εστιατόριο 🙁

  • Avatar
    χρηστος

    Μπορώ να προμηθέυσω φρέσκια άγρια μάυρη θερινή τρούφα το εστιατόριο σας αν ενδιαφέρεσται. Θα περιμένω απάντηση.

  • Avatar
    fuentes

    καταρχην ο παλιος καταλογος ηταν πολυ οραιος και επικαιρος με την εποχη πιος σςφ βαζει υληκα ετος εποχης οπος σαρδελα και γαυρο.φαινεται οτι προφανος το μαγαζι πηρε νεο φτηνο σεφ που δεν ξερει να φτιαξη μενου χειμονιατικο.και πιος θα φαει σαρδελα σε κλαμπ.Βαλτε και κανα πατσα ενω παιζει house…….

  • Avatar
    John Karakatsanis

    @ Dimitris: Συμφωνώ ότι υπάρχουν εστιατόρια με μικρότερη προβολή που κάνουν αξιόλογη δουλειά, αλλά εγώ δεν είμαι πχ το αθηνόραμα για να ψάξω πολλά από αυτά και να γράψω σχετικά.

    Και άλλωστε αν θες τη γνώμη μου, δε θεωρώ πχ το restaurant του Villa Mercedes συνηθισμένο, ωστόσο συμφωνώ στο ότι πρέπει τα μενού να γράφονται σε απλή γλώσσα.

    Αν θέλεις στείλε μου στοιχεία στην “επικοινωνία” από εστιατόρια που γνωρίζεις και κάνουν αξιόλογη δουλειά και δεν έχουν προβληθεί πολύ και θα το ψάξω 🙂

  • Avatar
    Dimitris

    Ακόμα δεν έχουν καταλάβει ότι τα menu πρέπει να γράφονται απλά για να τα καταλαβαίνει όλος ο κόσμος? Έχουν την εντύπωση ότι θα έρθουν στο μαγαζί 3άστεροι σεφ να φάνε? Διαφορετικά η χρήση γαστρονομικού λεξικού κρίνεται απαραίτητη. Αναφέρομαι στα “Τιμπάλ σαρδέλας”, “Φιλέτο φρέσκου μπακαλιάρου ποελέ”, “Τόνος ποελέ”, “Cote de veau ποελέ”, “Μπανόφι”, “Σαβαρέν”, “Καρπάτσιο παντζαριού”, “χτένια ποελέ”. Παρακολουθώ το blog σου και εκτός το clubbing σου αρέσει και το φαγητό. Πρέπει να ξεφύγεις λίγο από τα συνηθισμένα.. εκεί έξω υπάρχουν εστιατόρια με λιγότερη προβολή που κάνουν αξιόλογη δουλειά

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα