Νέα μόδα διαμαρτυρίας οι επιστολές: Η Μαριάννα Ντούβλη ζητάει εκλογές!

Μετά τη Στέλλα Μπεζαντάκου και η Μαριάννα Ντούβλη αποφάσισε να στείλει τη δική της επιστολή. Για να πρωτοτυπήσει η κυρία Ντούβλη έστειλε την επιστολή της στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και όχι στον Κώστα Καραμανλή, ζητώντας έμμεσα τη διεξαγωγή εκλογών.

Η επιστολή της Μαριάννας Ντούβλη, που «καθιερώνει» νέα μόδα διαμαρτυρίας, είναι τελείως διαφορετική από εκείνη που έστειλε η Στέλλα Μπεζαντάκου. Η τραγουδίστρια ήθελε απλώς να πάρει το μέρος του βουλευτή Δράμας, τον οποίο έτυχε να γνωρίζει προσωπικά.

Οι σκοποί της Μαριάννας Ντούβλη μέσα από τη δική της επιστολή, που γράφτηκε ιδιοχείρως και έφτασε με φαξ στα γραφεία της Espresso, είναι εντελώς διαφορετικοί. Η Μαριάννα επιχειρεί να θίξει τον ηθικό εκπεσμό κορυφαίων βουλευτών, τα σκάνδαλα και τη διαφθορά στην πολιτική σκηνή της χώρας που απειλούν τη Δημοκρατία!

Αξίζει να σημειωθεί πως σε ερώτηση δημοσιογράφου αν θα ήθελε να ασχοληθεί με την πολιτική, η Μαριάννα απάντησε θετικά. Άντε και βουλετής και τι άλλο να πούμε; Και μη χειρότερα!

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της επιστολής της Μαριάννας Ντούβλη στον Κάρολο Παπούλια:

ΟΙ ΑΝΙΕΡΕΣ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ ΚΑΙ Η ΑΡΠΑΓΗ ΤΗΣ ΚΟΥΤΑΛΑΣ

Αθήνα, 19 Οκτωβρίου 2008

Κύριο Κάρολο Παπούλια
Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας, ο ηθικός εκπεσμός κορυφαίων μελών του εθνικού μας κοινοβουλίου καθώς και στενών συνεργατών τους που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια, μολύνει τον πολιτικό και κοινωνικό βίο της χώρας μας και επιδρά αρνητικά στους δημοκρατικούς θεσμούς μας.

Το άνθος της ελληνικής νεότητας ζει, ως εκ τούτου, και αναπτύσσεται μέσα σε κλίμα έντονης κοινωνικής δυσοσμίας, απαξίωσης, απάθειας, αδιαφορίας, απέχθειας προς την ενασχόληση με τα κοινά, έλλειψης ιδανικών και οραμάτων. Γιατί να κατηγορούνται σήμερα οι νέοι για έλλειψη αγωνιστικότητας και άρνηση για δημιουργικότητα όταν οι ταγοί ενδιαφέρονται πρωτίστως για τον προσωπικό τους πλουτισμό, εκμεταλλευόμενοι τη θέση που τους εμπιστεύτηκε η πολιτεία;

Οι σκληρά εργαζόμενοι πολίτες παρακολουθούν με πικρία και απογοήτευση την αδιαψεύστως φημολογούμενη διαρπαγή του δημόσιου χρήματος εκ μέρους των ισχυρών της ημέρας, οι οποίοι στη σκιά των άνομων συμφερόντων τους έχουν συνάψει ανίερες συμμαχίες με προβεβλημένα πολιτικά πρόσωπα. Δικαίως δε δυσανασχετούν οι πολίτες για τα επιπρόσθετα, δυσβάσταχτα, φορολογικά βάρη, τα οποία εναποτίθενται στους ασθενικούς ώμους τους.

Οι Ελληνες πολίτες, άναυδοι και άφωνοι παρακολουθούν τις αλλεπαλλήλως εκτοξευόμενες κατηγορίες από και προς πολιτικά πρόσωπα για σωρεία σκανδάλων, παρανομιών, εγκληματικών πράξεων, για τις οποίες ουδείς τιμωρείται.

Αποτέλεσμα αυτής της άσφαιρης, αλλά υπονομευτικής της Δημοκρατίας μας διαμάχης είναι να συμπεραίνουμε όλοι μας ότι και οι δύο αντίπαλες πλευρές είναι εξίσου βαρύτατα ένοχες και ότι το μόνο που τις ενδιαφέρει είναι η αρπαγή της κουτάλας!

Ως έντονα πολιτικοποιημένη Ελληνίδα αισθάνομαι επιτακτική την ανάγκη να απευθυνθώ σε εσάς, κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας, και να σας ζητήσω, λόγω του μεγάλου ηθικού κύρους σας, αλλά και της ιδιότητάς σας ως πρώτου πολίτη της Ελλάδας, να προβείτε δημοσίως σε αποκήρυξη και στηλίτευση της προαναφερόμενης νοσηρής κατάστασης. Με αυτή σας την ενέργεια θα εκφράζετε την αποδοκιμασία σας για τα προαναφερόμενα φαινόμενα, αλλά και την έντονη και δικαιολογημένη ανησυχία σας για το παρόν και το μέλλον των δημοκρατικών μας θεσμών που υποσκάπτονται από μία μειοψηφία, θέλω να πιστεύω, ασυνείδητων και παμπόνηρων πολιτικών.

Μετά τιμής

Μαριάννα Ντούβλη

[photo by ethnos.gr]

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on email

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.