Μεταχειρισμένα κινητά: Τι να προσέξετε πριν την αγορά

Πριν από λίγες μέρες διάβασα στο techblog.gr το post του tasosvel, ο οποίος έγραψε τον δεκάλογο του καλού αγοραστή. Γνωρίζοντας τον Τάσο και προσωπικά ξέρω ότι αλλάζει τα κινητά σαν τα πουκάμισα κυριολεκτικά όμως, αφού μέσα σε ένα χρόνο μπορεί να αλλάξει ακόμα και δέκα κινητά!

Μπορείτε να δείτε εδώ το σχετικό post.

Εγώ από τη μεριά μου θα ήθελα να προσθέσω τον αντίλογο: Γιατί δηλαδή δεν έχω αγοράσει ποτέ μου μεταχειρισμένο κινητό. Ο βασικότερος λόγος είναι ότι θέλω να ευχαριστιέμαι το κάθε κινητό που αγοράζω για αρκετό καιρό, να αξιοποιώ στο έπακρο τις δυνατότητές του και όταν πλέον δε με καλύπτει να ψάξω για τον αντικαταστάτη του.

Δεύτερος λόγος είναι ότι πιστεύω ότι αλλάζοντας αρκετές συσκευές μέσα στο χρόνο οικονομικά το πιθανότερο είναι να “μπείτε μέσα”, αφού μπορεί η μεταχειρισμένη συσκευή να παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα που πιθανόν να μην είχες εντοπίσει πριν την αγοράσεις και να μην καλύπτεται από την εγγύηση η x βλάβη. Γνωρίζω συγγενικό μου πρόσωπο που αγόρασε μερικά μεταχειρισμένα κινητά τα τελευταία χρόνια και μόνο ένα του βγήκε καλό. Γι΄ αυτό σκεφτείτε και τα θετικά και τα αρνητικά πριν αποφασίσετε να αγοράσετε μεταχειρισμένη συσκευή.

[photo via]

2 Σχόλια
 • Avatar
  tasosvel

  Λέω να διαφωνήσω λιγάκι :)Αν και αυτά που γράφεις ισχύουν σε αρκετές περιπτώσεις, έχοντας αγοράσει πάρα πολλές συσκευές ομολογώ ότι καμία δνε μου βγήκε χαλασμένη, βέβαια προσέχω αρκετά τι αγοράζω και προσπαθώ να είναι όσο πιο καινούρια γίνεται.
  Επίσης λεφτά χάνεις όταν πουλήσεις μια συσκευη την οποία την αγόρασες καινούρια.Όταν πουλάς και ανταλλάζεις συσκευές που δεν τις έχεις αγοράσει από μαγαζί συνήθως δεν χάνεις λεφτά. Έχει τύχει να αγοράσω μεταχειρισμένο κινητό και να το πουλήσω ακριβότερα απ όσο το πήρα η να το ανταλλάξω με άλλο καλύτερο.
  Τέλος κάποιος που πέρνει ένα μεταχειρισμένο κινητό και δεν το αλάζει συνέχεια, σίγουρα έχει κέρδος. Εγώ αγόρασα σφραγισμένο ένα kaiser 600 ευρώ για ένα φίλο μου αντί 800 που το έδινε η αντιπροσωπία.

  @giannis k. Υπάρχουν και χειρότερα εγώ αλλάζω κάθε μήνα μπορεί και λιγότερο από μήνα χεχε !! Αλλά πλέον σπάνια δίνω λεφτά μιας και κάνω κυρίως ανταλλαγές.

 • Avatar
  giannis k.

  Επ.. Αυτό είναι post-σπόντα για τον ξαδερφό σου ρε?!

  Εγώ φταίω που κάθε χρόνο θέλω να αλλάζω κινητό?

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα