Μείωση 40% στις πωλήσεις αυτοκινήτων τον Ιανουάριο

Σε αδιέξοδο φαίνεται να βρίσκονται πολλές επιχειρήσεις εμπορίας αυτοκινήτων ακόμα και στην Ελλάδα, μιας και η αγοραστική κίνηση έχει μειωθεί αισθητά το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας για τον μήνα Ιανουάριο, η πτώση των πωλήσεων τόσο σε καινούργια όσο και σε μεταχειρισμένα αυτοκίνητα άγγιξε το 40% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2008.

Μέσα σε ολόκληρο τον περασμένο μήνα πουλήθηκαν 26.224 αυτοκίνητα έναντι 43.226 τον αντίστοιχο μήνα του 2008 και 42.087 τον Ιανουάριο του 2007.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Το Βήμα, η πτώση της αγοράς σχεδόν στο μισό του περσινού τζίρου έχει ως συνέπεια να οδηγηθούν πολλές επιχειρήσεις του κλάδου σε αδιέξοδο, ενώ πάνω από 300 εκθέσεις αυτοκινήτων έχουν αναγκαστεί να βάλουν λουκέτο λόγο του μειωμένου τζίρου.

Οι επιπτώσεις τις οικονομικής κρίσης στον κλάδο των αυτοκινήτων έχουν αρχίσει να γίνονται έντονα αισθητές από τον Δεκέμβριο του 2008, όπου η αγορά καινούργιων αυτοκινήτων και μεταχειρισμένων από το εξωτερικό κινήθηκε πτωτικά κατά 22,5% έναντι του Δεκεμβρίου του 2007.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on email

4 Απαντήσεις

  1. Σήμερα έμαθα μια είδηση για την Renault, έχει έκπτωση 3000 ευρώ σε όλα τα μοντέλα του προηγούμενου Megane και 1250 ευρώ στα Clio.

    Γενικότερα εδώ στην Ελλάδα οι τιμές που ανεβαίνουν δύσκολα ξαναπέφτουν.

  2. θα ήταν μια καλή λύση. Πάντως οι τιμές των μεταχειρισμένων έχουν μειωθεί, επίσης γίνονται και πάρα πολλές προσφορές.

    Στα καινούρια δεν θα έλεγα οτι είδαμε μεγάλες μειώσεις.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.