Καταργούνται τα Stage στο Δημόσιο

Οριστικό τέλος μπαίνει στα προγράμματα Stage στο Δημόσιο και τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, χωρίς να γίνει καμία ανανέωση των συμβάσεων, όπως ανακοίνωσε το μεσημέρι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, αμέσως μετά την διυπουργική σύσκεψη. Τα προγράμματα Stage μπορούν να συνεχίσουν να λειτουργούν στον ιδιωτικό τομέα ως μαθητεία.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν μέσω του κ. Πάγκαλου:

 • Καταργούνται και απαγορεύονται τα Stage στον Δημόσιο και Ευρύτερο Δημόσιο Τομέα, καθώς και στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
 • Δεν ισχύουν τα Stage που συνήφθησαν μετά την αναγγελία των εκλογών, τα οποία είναι παράνομα, αφού έγιναν για προφανείς ψηφοθηρικούς λόγους.
 • Τα Stage είναι δυνατόν να λειτουργήσουν ως μαθητεία στον ιδιωτικό τομέα, μόνο εφόσον ισχύουν οι απαραίτητες εγγυήσεις και χρηματοδοτούνται κυρίως από κοινοτικά κονδύλια.
 • Τα Stage οποιασδήποτε διάρκειας που λήγουν δεν θα ανανεώνονται.
 • Η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, το οποίο θα καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Πέραν αυτών θα προχωρήσει για την κάλυψη άμεσων και πραγματικών αναγκών στο δημόσιο, σε φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα και στους ΟΤΑ, όπως αυτές αντικειμενικά θα προσδιοριστούν, στην προκήρυξη θέσεων για τη σύναψη συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου. Η διαδικασία της πρόσληψης θα πραγματοποιηθεί με την ευθύνη και τον έλεγχο του ΑΣΕΠ και θα διασφαλίζει αξιοκρατία και ισονομία για όλους τους Ελληνες.

Για το ενδεχόμενο οι εργαζόμενοι στα Stage να προσφύγουν στην δικαιοσύνη, ο κ. Πάγκαλος είπε ότι ο κάθε Έλληνας μπορεί να προσφύγει στη δικαιοσύνη. Ωστόσο, έχουν εξεταστεί όλα τα νομικά και συνταγματικά πλαίσια, όπως ανέφερε.

Τέλος, ο υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Ασφάλισης, Ανδρέας Λοβέρδος, είπε ότι συνολικά οι απασχολούμενοι στα Stage είναι περισσότεροι από 23.000, ενώ παραμένει άγνωστος ο αριθμός των εργαζομένων που προσελήφθησαν στα Stage μετά την προκήρυξη των εκλογών.

[via]

1 Σχόλιο
 • Avatar
  ΙΟΛΑ

  Έμεινα άναυδος όταν διάβασα σε πανώ από τις κινητοποιήσεις των Stage εργαζομένων, την φράση ΤΩΡΑ ΜΑΘΑΜΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΛΑΒΕΤΕ, δεν έγραψαν βέβαια πόσο καιρό χρειάστηκε να μάθουν την δουλειά του δημόσιου (δηλαδή την τεμπελιά);΄Ημαρτον΄!!!
  Βέβαια διάβασα και το άλλο πως όλη την δουλειά την κάναμε εμείς, τώρα που θα μας διώξετε ποιός θα την κάνει; Σε αυτό ίσως έχουν δίκαιο γιατί σίγουρα οι τεμπέληδες του δημοσίου τους φόρτωσαν τα όσα λίγα έκαναν, οπότε έμαθαν σε περισσότερο καθησιό και άντε τώρα να επανέλθουν στούς παλιούς ρυθμούς (δηλαδή δίωρο εργασίας).
  ΙΟΛΑ

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα