ΙΒΜ: Νέα πρόταση για ασφαλέστερο e-banking

Η IBM ανακοίνωσε μια νέα πρόταση στον χώρο των τραπεζικών συναλλαγών μέσω διαδικτύου, που υπόσχεται να αυξήσει σημαντικά την ασφάλεια των συναλλαγών. Η νέα συσκευή ονομάζεται Zone Trusted Information Channel και εξωτερικά θυμίζει αρκετά ένα USB Stick με ενσωματωμένη οθόνη.

Η καινοτομία της συσκευής είναι ότι παρακάμπτει εντελώς τον ηλεκτρονικό υπολογιστή, οπότε δεν υπάρχει κίνδυνος υποκλοπής των δεδομένων, ακόμα και σε περίπτωση που ο υπολογιστής είναι μολυσμένος με κάποιον ιό.

Ο χρήστης συνδέεται και επικυρώνει την επικοινωνία του μέσω της οθόνης της συσκευής, η οποία χρησιμοποιεί το πρωτόκολλο Transport Layer Security / Secure Sockets Layer (TLS/SSL). Επιπλέον, μπορεί να προστεθεί και μια smart card για επιπλέον ασφάλεια στις online συναλλαγές.

Η IBM έχει ήδη αποστείλει δείγματα σε όλες τις τράπεζες για να ελέγξουν την ασφάλεια και την ευχρηστία της συσκευής. Σε περίπτωση που η νέα συσκευή αποδώσει τα αναμενόμενα, θα έχουμε κάνει ένα σημαντικό βήμα όσον αφορά την ασφάλεια των διαδικτυακών τραπεζικών συναλλαγών.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on email

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.