ΙΒΜ: Νέα πρόταση για ασφαλέστερο e-banking

Η IBM ανακοίνωσε μια νέα πρόταση στον χώρο των τραπεζικών συναλλαγών μέσω διαδικτύου, που υπόσχεται να αυξήσει σημαντικά την ασφάλεια των συναλλαγών. Η νέα συσκευή ονομάζεται Zone Trusted Information Channel και εξωτερικά θυμίζει αρκετά ένα USB Stick με ενσωματωμένη οθόνη.

Η καινοτομία της συσκευής είναι ότι παρακάμπτει εντελώς τον ηλεκτρονικό υπολογιστή, οπότε δεν υπάρχει κίνδυνος υποκλοπής των δεδομένων, ακόμα και σε περίπτωση που ο υπολογιστής είναι μολυσμένος με κάποιον ιό.

Ο χρήστης συνδέεται και επικυρώνει την επικοινωνία του μέσω της οθόνης της συσκευής, η οποία χρησιμοποιεί το πρωτόκολλο Transport Layer Security / Secure Sockets Layer (TLS/SSL). Επιπλέον, μπορεί να προστεθεί και μια smart card για επιπλέον ασφάλεια στις online συναλλαγές.

Η IBM έχει ήδη αποστείλει δείγματα σε όλες τις τράπεζες για να ελέγξουν την ασφάλεια και την ευχρηστία της συσκευής. Σε περίπτωση που η νέα συσκευή αποδώσει τα αναμενόμενα, θα έχουμε κάνει ένα σημαντικό βήμα όσον αφορά την ασφάλεια των διαδικτυακών τραπεζικών συναλλαγών.

2 Σχόλια
  • Avatar
    Τάσος Βελιάδης

    Συμφωνώ κι εγώ, προς το παρόν η μόνη λύση είναι ένα λειτουργικό χωρίς ιούς και spyware.

  • Avatar
    Νίκος Παπανώτας

    Ακούγεται καλό, αλλα εφόσον περνάει μέσα απο το pc σίγουρα θα υπάρχει τρόπος να σπάσει. Αν θέλεις την άποψή μου, για αυτούς – τους λίγους στην Ελλάδα – που έχουν μεγάλα ποσά στην τράπεζα και ασχολούνται με web banking η μόνη λύση είναι ένα ασφαλές λειτουργικό σύστημα (linux, mac OS)

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα

Δωρεάν newsletter

Γίνε συνδρομητής στο newsletter μας και κέρδισε πλούσια δώρα στους διαγωνισμούς μας!