Η Μάριον Τζόουνς στη φυλακή

Η Μάριον Τζόουνς είναι μία μεγάλη Αμερικανίδα σπρίντερ που σάρωνε στους αγώνες που συμμετείχε τερματίζοντας πρώτη. Ενδεικτικά να αναφέρω ότι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ to 2000 κατέκτησε πέντε μετάλλια. Όλα όμως αποδείχθηκαν ένα ψέμα, αφού η ίδια η Μάριον πριν από τρεις μήνες ομολόγησε ότι έκανε χρήση απαγορευμένων ουσιών, αν και ποτέ δεν βρέθηκε θετική σε «έλεγχο», όπως διαβάζω στο e-tipos.com.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την επιστροφή των μεταλλίων από τη Μάριον στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, ακυρώθηκαν και από την IAAF όλα τα αποτέλεσματα των αγώνων της από τις 1/9/2000 και μετά, της επιβλήθηκε ποινή αποκλεισμού δύο χρόνων που ισχύει μέχρι τις 7/10/2009, ενώ τιμωρήθηκε και με ποινή φυλάκισης για έξι μήνες για ψευδή κατάθεση στις Αρχές.

Καλή η δόξα, τα μετάλλια, το χρήμα κλπ, αλλά τι να το κάνω όταν όλα επιτυγχάνονται χάρη σε κάποιες ουσίες; Ας έτρεχε καθαρή και ας μην έπαιρνε μετάλλιο αν δεν το άξιζε. Κάνω λάθος;

1 Σχόλιο
 • Avatar
  Simos

  Βρε John, αυτή δεν την πιάσανε. Όπως και όλους τους άλλους.. χωρίς χάπι πρωταθλητισμός δεν γίνεται… αυτό πότε θα το καταλάβουμε δεν ξέρω…

  σε κάθε περίπτωση κάποιοι φέτος θα πάνε εθελοντές στους ολυμπιακούς.. να υπηρετήσουν τι; τα ΛΕΦΤΑ!…

  Ολυμπιάδα και κουραφέξαλα… αν θέλουμε αθλητισμό, ν απάμε στη γειτονιά μας να δουμε τα πιτσιρίκια που παίζουν μπάσκετ. Αυτό μάλιστα! Είναι αθλητισμός!

  Τα άλλα είναι business… δεν συμφωνείς;

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα