Η ΕΛ.ΑΣ. γνώριζε για τον αστυνομικό στην οικεία του Αμερικανού πρέσβη, αλλά δεν έκανε τίποτα!

Μία… Δύο… Τρεις φορές είχε ενημερώσει η Αμερικανική Πρεσβεία τον διοικητή του Α/Τ Αμπελοκήπων για την προβληματική συμπεριφορά του αστυνομικού, ο οποίος πυροβόλησε την Τετάρτη σεκιουριτά που εργαζόταν στην οικεία του πρέσβη, προκειμένου να αντικατασταθεί ο αστυνομικός από άλλον.

Σύμφωνα με το tanea.gr, η ενημέρωση είχε γίνει προφορικά, χωρίς όμως ο διοικητής να κάνει τίποτα, όπως αποκάλυψαν αξιωματούχοι της αμερικανικής πρεσβείας στον αρχηγό της Αστυνομίας. Ο διοικητής απλά τον απέσυρε για ένα χρονικό διάστημα από τις βάρδιες έξω από την οικεία του πρέσβη και τον επανέφερε στο ίδιο πόστο λίγο καιρό αργότερα.

Με ανακοίνωσή του, το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. ανέφερε ότι ο διοικητής δεν είχε ενημερώσει κανέναν σχετικά με τις τρεις ειδοποιήσεις από την Αμερικανική Πρεσβεία. Ο συγκεκριμένος διοικητής έχει απομακρυνθεί από το Α/Τ Αμπελοκήπων, ενώ διεξάγεται Ένορκη Διοικητική Εξέταση σε βάρος του.

Για να δούμε, αν εκτός από τις ανακοινώσεις και τις Ε.Δ.Ε., η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας μαζί με την κυβέρνηση, πάρουν τα μέτρα που χρειάζονται… Θα ήταν καλό νομίζω να ξεκινήσουν με κάποιες καλές εξετάσεις όλων των αστυνομικών που υπηρετούν στο Σώμα, οι οποίες μπορούν να επαναλαμβάνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on email

1 Απάντηση

 1. Έρχομαι να μιλήσω για την ΕΛ.ΑΣ. γιατί ακούω ασταμάτητα να λέγεται ότι τον καιρό των Ολυμπιακών Αγώνων που έγιναν στην Ελλάδα είχαμε άριστη αστυνομία.
  Καταρχήν να ευχαριστήσω το Θεό που ο αστυνομικός δεν πυροβόλησε (κάτι που γιατί δεν θα μπορούσε να το κάνει;)τον πρέσβυ ή άλλον αμερικανό, ανθρώπους πολιτισμένους χώρας πολιτισμένης, η οποία τόσα έχει προσφέρει στην ανθρωπότητα-κι ας ακούμε από μερικούς παράπονα γι αυτήν.
  Λοιπόν,είναι κουτό να πιστεύουμε ότι έγινε ένα θάμα και η αστυνομία μας έγινε τέλεια για λίγες μέρες και μετά ξανάρχισε να ζει την άλλη της ζωή-την εκτός θαυμάτων.
  Η αλήθεια στο θέμα είναι ότι ΌΛΑ τα της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων τότε, τα είχαν αναλάβει Αμερικανοί, Γάλλοι, Εγγλέζοι, Αυστραλοί, μόνο εξωγήινοι δεν είχαν ανάμιξη στην ασφάλεια των Αγώνων. Δεν γινόταν λοιπόν να μην πάει κάτι καλά.
  Ας το πούμε κι αυτό για να μην πιστεύουν οι πολλοί τους λίγους που έχουν συμφέρον να λένε ότι τότε η αστυνομία μας ήτανε καλή.
  Καλή θα είναι η αστυνΟμία μας και θα δαχτυλοδείχνεται από όλους, μόνον όταν οι αστυνομικοί μας ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΟΎΝ!
  Όλα τα άλλα είναι κουραφέξαλα.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.