Η ανεργία χτυπάει κόκκινο στις ΗΠΑ

Τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων 35 ετών καταγράφουν οι θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ για τον Νοέμβριο στον δευτερογενή και τριτογενή τομέα, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας.

Σύμφωνα με τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, οι θέσεις απασχόλησης εμφανίζονται μειωμένες κατά 533.000 το Νοέμβριο, διαμορφώνοντας την 11η διαδοχική μείωση και είναι μόλις η τέταρτη φορά στη διάρκεια των τελευταίων 58 ετών που το μέγεθος ξεπερνάει τις 500.000 σε μηνιαία βάση.

Αξίζει να αναφερθεί ότι από την αρχή της ύφεσης, δηλαδή περίπου πριν ένα χρόνο, έχουν χαθεί στις ΗΠΑ πάνω από 1,9 εκατομμύρια θέσεις εργασίας, με το ποσοστό ανεργίας για τον Νοέμβριο να είναι το υψηλότερο της τελευταίας 15ετίας.

Δυστυχώς, τα πραγματικά στοιχεία ήταν πολύ χειρότερα από τις προβλέψεις των οικονομολόγων, οι οποίοι ανέμεναν μείωση της τάξης των 350.000 θέσεων, με ποσοστό ανεργίας 6,8%.

Μαζικές περικοπές θέσεων εργασίας καταγράφηκαν σε όλους τους τομείς της οικονομίας τον μήνα Νοέμβριο. Λιγότερες από το 1/3 των επιχειρήσεων έκαναν προσλήψεις στο εξεταζόμενο διάστημα. Στον κλάδο παροχής υπηρεσιών σημειώθηκαν 370.000 περικοπές θέσεων, που αποτελεί το υψηλότερο από τον Αύγουστο του 1983.

Συνολικά 163.000 εργαζόμενοι έχασαν τη θέση τους στον κλάδο παραγωγής αγαθών, ενώ ο αντίστοιχος αριθμός για τον τομέα μεταποίησης ανέρχεται στους 85.000.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on email

4 Απαντήσεις

  1. I perifimi frasi pou kykloforei edo alla genika k stin eyropi, tora teleutaia, einei to “hire freeze”. exoun pagosei oloi (ennoo kyrios etairies pou parexoun yperireseis i.e. trapezes, consulting, ..etc) tis proslipseis. Psaxnoune kyrios gia epoxiakous.

  2. Έχεις γνωστούς από MIT ;; Στην Ιταλία τί γίνεται μιας και τα ξέρεις καλύτερα; Εδώ το κακό είναι οτι πολλοί βασίζονται στο ότι υπάρχει οικονομική κρίση χωρίς να έχουν οι ίδιοι πρόβλημα για να απολύσουν κόσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.