Ηλεκτρονικός Αναγνώστης: Ελληνικό blog για e-readers και e-books

Amazon Kindle, e-Reader

Πριν από μερικές μέρες μου έστειλε ένα email ο Μιχάλης, ο οποίος με ενημέρωσε για ένα blog που έχει ξεκινήσει για τους ηλεκτρονικούς αναγνώστες (e-readers) και τα e-books. Το blog ονομάζεται “Ηλεκτρονικός Αναγνώστης”…

Μπήκα και το είδα και μπορώ να πω ότι παρέχει αρκετά καλή πληροφόρηση πάνω στο θέμα, ενώ γίνεται προσπάθεια το περιεχόμενο που ανεβαίνει στο blog να είναι κοντά στα ελληνικά ενδιαφέροντα. Για παράδειγμα θα δείτε παρουσιάσεις e-readers που διατίθενται στην Ελλάδα, αλλά και πού μπορείτε να βρείτε ελληνικά e-books.

Το blog ξεκίνησε να λειτουργεί τον Οκτώβριο του 2008, ωστόσο από τον τρέχοντα Ιούλιο ανανεώνεται τακτικά (σχεδόν ανά 2-3 μέρες).

Η διεύθυνσή του “Ηλεκτρονικού Αναγνώστη” είναι elektronikosanagnostis.blogspot.com.

Υ.Γ.: Προσωπικά θα ήθελα ο “Ηλεκτρονικός Αναγνώστης” να είναι λίγο πιο “καθαρός” σχεδιαστικά (οκ θα μου πείτε υπάρχει και το RSS feed για να διαβάζω το blog κατευθείαν απ΄το Google Reader), ενώ νομίζω θα βοηθούσε και ένα switch σε ένα domain name, πχ της μορφής e-readersblog.gr, ώστε να μην είναι αυτό το μακρυνάρι η διεύθυνση του blog.

[photo]

4 Σχόλια
 • Avatar
  Alex

  Στο https://4gr.net υπάρχει δωρεάν επιλογή δημιουργίας ζώνης στα dns records του domain για blogger domain βλέπε: http://blog.gr-domain.name

 • Avatar
  JohnKarak

  Μιχάλη, η πλατφόρμα του Blogger.com επιτρέπει να κάνεις switch το blog σου σε domain name. Δηλαδή πχ κλείνεις ένα .gr domain name (25 ευρώ/ 2 χρόνια) και το blog σου παίζει από το domain (χωρίς να έχεις έξτρα κόστος πχ για web hosting). Επίσης, όποιος επισκέπτης μπαίνει στο elektronikosanagnostis.blogspot.com θα οδηγείται αυτόματα στο νέο σου domain.

  Αν σε ενδιαφέρει στείλε μου email για να σου πω ποιες εταιρίες παρέχουν αυτή την υπηρεσία, γιατί κάποιες τη χρεώνουν, πράγμα που βρίσκω απαράδεκτο.

 • Avatar
  Michalis

  Ευχαριστώ για την παρουσίαση και για τα σχόλια. Για το ζήτημα του σχεδιασμού του blog, να πω ότι και μένα με έχουν προβληματίσει τα χρώματα, καθώς άλλαξα σχετικά πρόσφατα template, κυρίως για να αποκτήσω τη δυνατότητα για 3 στήλες. Το πράγμα δυσκολεύει γιατί γενικά το χρώμα στα links μέσα στο κείμενο ενός post είναι ρυθμισμένα να έχουν το ίδιο χρώμα με τα links στις στήλες δεξιά και αριστερά, παρόλο που το φόντο είναι διαφορετικό. Αλλάζει βέβαια αυτό, αλλά θα το κοιτάξω μόλις μπορέσω γιατί πρέπει να παρέμβω κατευθείαν στον κώδικα του blog. Δεν ξέρω αν είχες υπόψη σου μόνο το χρώμα μιλώντας για σχεδίαση.

  Τώρα για δικό μου domain name, δεν το βλέπω άμεσα. Και λόγω κόστους, αλλά και γιατί όταν έχει ήδη διαδοθεί κάπως ένα domain name, σίγουρα χάνονται πολλοί στη μετακίνηση σε καινούργιο. Ναι, κι εγώ θα το ήθελα πιο σύντομο. Όμως το καλύτερο είναι, αν ο browser δε θυμάται διευθύνσεις πέρα από τα bookmarks, να γράφει κανείς “ηλεκτρονικός αναγνώστης” στα ελληνικά στο Google και το blog είναι το πρώτο αποτέλεσμα.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα