ΕΣΗΕΑ: 24ωρη απεργία σε όλα τα ΜΜΕ

Μετά την απόφαση των Θόδωρου και Γιάννας Αγγελοπούλου για το κλείσιμο του Ελεύθερου Τύπου και του City 99,5, η ΕΣΗΕΑ κύρηξε 24ωρη απεργία σε όλα τα ΜΜΕ (έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά και ψηφιακά) από σήμερα 22/6/2009 στις 17:00. Η ομόφωνη απόφαση ελήφθη κατά την έκτακτη συνεδρίαση της ΕΣΗΕΑ σε συνεργασία με τις άλλες ενώσεις του κλάδου.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

Η αιφνιδιαστική απόφαση της οικογένειας Θόδωρου και Γιάννας Αγγελοπούλου, ιδιοκτητών των εφημερίδων Ελεύθερος Τύπος και Τύπος της Κυριακής, του ραδιοσταθμού «CITY 99,5» και του ειδησεογραφικού site του Ομίλου, να πετάξουν στο δρόμο 450 συναδέλφους μας, κλείνοντας τα συγκεκριμένα ΜΜΕ, αποτελεί πρόκληση και «αιτία πολέμου» για όλους τους εργαζόμενους στην ενημέρωση, ολόκληρο τον κόσμο της εργασίας.

Η δραματική αυτή εξέλιξη έρχεται να προστεθεί στις καθημερινές, πλέον, απολύσεις και τη ραγδαία επιδείνωση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων στο σύνολο σχεδόν των επιχειρήσεων ενημέρωσης. Αναφέρουμε χαρακτηριστικά τα τελευταία επεισόδια του δράματος με απλήρωτους ή απολυμένους εργαζόμενους στην «ΕΞΠΡΕΣ», τον «ΣΚΑΪ», τον «ALTER», το «STAR », τη «ΧΩΡΑ», το «DERBY», την «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ», τον «ΞΕΝΙΟ», με την αυθαιρεσία και αδιαφάνεια για τους συμβασιούχους στην ΕΡΤ.

Συνάδελφοι, δεν πάει άλλο. Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ σε έκτακτη σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε , ομόφωνα, και σε συνεργασία με τις άλλες Ενώσεις του Κλάδου τα εξής:

 1. Κηρύσσει 24ωρη απεργία από σήμερα, 22/6/2009, στις 17.00 σε όλα τα ΜΜΕ, έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά και ψηφιακά, ιδιωτικά, δημόσια ή δημοτικά.
 2. Καλεί σε απεργιακή συγκέντρωση στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ αύριο Τρίτη, 23/6/2009, στις 12.00 το μεσημέρι και πορεία στη Βουλή.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ προειδοποιεί την Κυβέρνηση, τα Πολιτικά Κόμματα και τις εργοδοτικές Ενώσεις , ότι ο αγώνας θα κλιμακωθεί. Τα σχέδια απαξίωσης της ενημέρωσης και εξαθλίωσης των εργαζομένων δεν θα περάσουν.

2 Σχόλια
 • Avatar
  Σχολιαστής

  Ελεύθερος τύπος και City fm πιάσανα πάτο. Πιο πάτος δεν γίνεται. Το μόνο λογικό είναι να κλείνουν οι εταιρίες όταν πιάνουν πάτο και καταντούν παθητικές.

  Η ΕΣΗΕΑ δεν καταλαβαίνω τι ζόρι τραβάει!!!

  Όταν μια παθητική εταιρία δεν έχει χρήματα να πληρώσει προσωπικό η ΕΣΗΕΑ με το ζόρι θέλει να κρατήσει την εταιρία σε λειτουργία;;;;

  Αν η ΕΣΗΕΑ είναι τόσο πονόψυχη με τους εργαζόμενους ας μεριμνήσει να τους βρει δουλειά πριν ακόμα απολυθούν. Εκεί θα δείξει ότι ενδιαφέρεται.

  Ας υποχρεώσει κάθε κανάλι και κάθε εφημερίδα να προσλάβουν από 2-3 απολυμένους. Αυτό θα ήταν πραγματικό ενδιαφέρον για τους εργαζόμενους.

  Δεν νομίζω να είναι πρόβλημα κάθε εφημερίδα και κάθε τηλεοπτικό κανάλι να προσλάβει μερικούς εργαζόμενους του Ελεύθερου Τύπου και του City fm.

  Με τις απεργίες που οργανώνει η ΕΣΗΕΑ δεν θα αλλάξει την απόφαση της Αγγελοπούλου ούτε θα βρει δουλειά στους απολυμένους.

  Το μόνο που θα πετύχουν με την απεργία είναι να δημιουργήσουν εντυπώσεις ότι η ΕΣΗΕΑ ενδιαφέρεται για το προσωπικό που εργάζεται στις δύο εταιρίες. Την επόμενη εβδομάδα κανείς από την ΕΣΗΕΑ δεν θα σκέφτεται ότι 450 συνάνθρωποι μας έχασαν τη δουλειά τους.

  Επίσης με την απεργία κάποιοι εγαζόμενοι θα αποκτήσουν προβλήματα πιθανόν με τα αφεντικά τους. Με το ζόρι απεργία δε γίνεται κυρία ΕΣΗΕΑ!

  Το μόνο που μάθατε είναι να παρακινείτε τον κόσμο σε ανούσια πράγματα και από πράξεις ΜΗΔΕΝ.

  Βοηθήστε τους απολυμένους να βρούνε ΑΜΕΣΑ εργασία. Εκεί θα σας βγάλω το καπέλο!

 • Avatar
  thevoyager

  Μα τί ανακοίνωση είναι αυτή..; Η ΕΣΗΕΑ προειδοποιεί; Μα καλά δουλευόμαστε;

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα