Επικοινωνία με το Τμήμα των Πόθεν Έσχες της Βουλής των Ελλήνων

Παρακολουθώντας το σάλο που έχει ξεσπάσει το τελευταίο διάστημα με βουλευτές που πλούτισαν μπαίνοντας στην πολιτική κλπ, έκανα μία αναζήτηση μπας και βρω πουθενά online τα πόθεν έσχες των υπουργών και των βουλευτών, όχι μόνο τα φετινά, αλλά και αυτά των προηγούμενων ετών…

Ξεκίνησα από το parliament.gr, όπου η αναζήτηση με τη φράση “πόθεν έσχες” μου επέστρεψε το αποτέλεσμα “Δεν βρέθηκαν γενικά αποτελέσματα που να ταιριάζουν στα κριτήρια αναζήτησης που θέσατε. Παρακαλούμε επιλέξτε μία από τις παρακάτω κατηγορίες για πιο συγκεκριμένη αναζήτηση”.

Το επόμενό μου βήμα ήταν να κάνω κλικ στην ενότητα “Επικοινωνία” και να στείλω email στη Γραμματεία του Προέδρου της Βουλής. Στο email έγραψα ότι τα πόθεν έσχες που καταθέτουν κάθε χρόνο οι βουλευτές πρέπει να είναι διαθέσιμα σε όλους τους πολίτες και πώς θα ήταν καλή ιδέα να δημιουργήσουν ένα νέο section στο parliament.gr, όπου θα ανεβάζουν όλα τα πόθεν έσχες κάθε χρόνο, ώστε να έχουμε όλοι πρόσβαση σε αυτά.

Χθες, πέντε μέρες μετά αφότου έστειλα το email, χτύπησε το κινητό μου και στην άλλη άκρη της γραμμής βρισκόταν μία κυρία από το τμήμα των πόθεν έσχες της Βουλής.

Μου είπε ότι στο τμήμα της δεν έχουν email (!) γι΄αυτό και με πήρε τηλέφωνο για να απαντήσει στο ερώτημά μου, εξηγώντας μου ότι αυτή τη στιγμή τα πόθεν έσχες δίνονται μόνο στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες. Της είπα ότι, κατά τη γνώμη μου, πρέπει να είναι διαθέσιμα σε όποιον θέλει να τα δει και ότι είναι πάρα πολύ απλό να τα ανεβάζουν όλα στο site της Βουλής.

Μου είπε ότι εξετάζεται κάτι τέτοιο και ίσως γίνει σύντομα, αφού όμως πρώτα ψηφιστεί το σχετικό νομοσχέδιο.

Την ώρα που με κάλεσε βρισκόμουν στην Πατησίων, όπου ο θόρυβος και η κίνηση δυσκόλευαν αρκετά την επικοινωνία, οπότε δεν έκανα περισσότερες ερωτήσεις.

Πιστεύω ότι αν στείλουν κι άλλοι email, θα σκεφθούν πολύ πιο σοβαρά να προχωρήσουν λίγο πιο γρήγορα στο βήμα που λέγεται “διάθεση των πόθεν έσχες σε όλους”.

[photo by kadj]

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on email

2 Απαντήσεις

  1. Γιάννη καλημέρα. Ακολούθησα το παράδειγμα σου και έστειλα σχετικο email στην Γραμματεία της Βουλής, το οποίο απαντήθηκε ανυπόγραφο και ζητούσε μόνο το τηλέφωνο μου ώστε να μου δοθεί προφορική απάντηση στο αίτημα μου. Αντί όμως να τους δώσω το τηλέφωνο μου, ζήτησα να μάθω με ποίον πρέπει να επικοινωνήσω, αλλά ακόμα δεν έχω λάβει απάντηση. Μιας που εργάζομαι στο Σύνταγμα, σκέφτομαι μήπως εγκαταλείψω την ηλεκτρονική επικοινωνία και πάω ο ίδιος στην Γραμματεία.

    Νικόλας

  2. Αγαπητέ Γιάννη, χωρίς να έχω την π΄ροθεση να σε απογοητεύσω, πιστεύω πως θα είναι ανώφελο ακόμα και να δημοσιοποιούνται τα στοιχεία του ”ποθεν έσχες ” των (βολευτών) διότι πολύ απλά πιστεύω πως έχουν τον τρόπο να κρύβουν ότι θέλουν.
    Εγώ έχω μια άλλη αντήληψη πάνω στο θέμα, ο κάθε ένας που θέλει να πολιτευτεί να δημοσοιοπουνται τα περιουσιακά του στοιχεία απο την αρχή, και στην συνέχεια να ελέγχεται απο επίσιμους φορείς του κράτους, και να μην ελέγχεται μόνο αυτός αλλα και συγγενικα του πρόσωπα, ίσως ακούγετε πολύ ”χουντικό” αλλα μην ξεχνάς με τι έχουμε να κάνουμε.
    Πάντος δεν είναι ασχημη και η ιδέα σου .

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.