Επίσκεψη Βαρθολομαίου σε μοναστήρι της περιοχής μου και απαγόρευση στάθμευσης των αυτοκινήτων

Μία απ΄αυτές τις ημέρες ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα επισκεφθεί ένα μοναστήρι που υπάρχει κοντά στην περιοχή μου. Το μοναστήρι αυτό βρίσκεται στην οδό Ιβήρων, η οποία είναι κάθετη στην οδό Λευκωσίας.

Σήμερα το πρωί, καθώς περνούσα από την οδό Λευκωσίας είδα χαρτάκια πάνω στα παρμπρίζ των σταθμευμένων αυτοκινήτων, τα οποία ενημέρωναν τους οδηγούς την ημέρα της επίσκεψης του Βαρθλομαίους να μην σταθμεύσουν τα αυτοκίνητά τους κατά μήκος της οδού Λευκωσίας, από την οδό Κύπρου μέχρι την οδό Κνωσού.

Ξαναπέρασα πριν από δύο ώρες από την περιοχή και είδα ότι τώρα υπάρχουν και κόκκινες απαγορευτικές κορδέλες κατά μήκος της Λευκωσίας, μάλλον για να “υπενθυμίσουν” στους κατοίκους και σε όσους εργάζονται στην περιοχή ότι την ημέρα της επίσκεψης Βαρθολομαίου θα πρέπει ή να εξαφανίσουν τα αυτοκίνητά τους ή να το αφήσουν σε κάποιον ιδιωτικό σταθμό αυτοκινήτων από τους 3-4 που υπάρχουν τριγύρω, πληρώνοντας αδρά.

Δε γνωρίζω ποιος πήρε την απόφαση αυτή, να απαγορευτεί η στάθμευση των αυτοκινήτων για την επίσκεψη του Πατριάρχη, αλλά διαφωνώ κάθετα. ΟΚ, επίσημος προσκεκλημένος ο Βαρθολομαίος, να του αποδώσουμε τιμές κλπ, αλλά για ποιο λόγο να μείνει κλειστός ολόκληρος δρόμος κατά μήκος τριών οικοδομικών τετραγώνων και να μη σταθμεύσουν οι κάτοικοι εκεί τα αυτοκίνητά τους;

Θα μπορούσαν έστω να ζητήσουν από τους κατοίκους της οδού Ιβήρων, στην οποία βρίσκεται το μοναστήρι, να μη σταθμεύσουν τα αυτοκίνητά τους για 1-2 ώρες την ημέρα που θα γίνει η επίσκεψη, η οποία δε το κόβω να διαρκέσει περισσότερα από 30-45 λεπτά.

Update: Τελικά, απ΄ότι έμαθα από φίλη που μένει κοντά στο μοναστήρι, η επίσκεψη του Βαρθολομαίου πραγματοποιήθηκε σήμερα. Επειδή σχεδόν κανείς δεν μετακίνησε το αυτοκίνητό του, τα σήκωσαν όλα με γερανούς πριν την επίσκεψη και τα επέστρεψαν στη θέση τους μετά το πέρας αυτής. Η περιοχή, απ΄ότι μου είπε, κατακλύστηκε από θωρακισμένες Mercedes του Βαρθολομαίου, της συνοδείας του και των παπάδων που τον συνόδευαν.

2 Σχόλια
 • Avatar
  DrTeddy

  Από φιγούρα άλλο τίποτα….
  Για να “προφυλαχτεί” ένα δημόσιο πρόσωπο πρέπει να ταλαιπωρούνται οι απλοί πολίτες…

 • Avatar
  Gpapoul

  Την ευθύνη μετακίνησης και ασφάλειας ενός δημοσίου προσώπου εντός της ελληνικής επικράτειας την έχει η ελληνική πολιτεία. Το ίδιο το πρόσωπο είναι υποχρεωμένο να ακολουθήσει το πρόγραμμα της πολιτείας. Είναι λοιπόν αποπροσανατολιστικό το γεγονός της κατάρριψης όλων ευθυνών για τις συγκεκριμένες ενέργειες στο πρόσωπο του Πατριάρχη…
  ΔΕΝ ΣΗΚΩΣΕ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΑΛΛΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Κ. ΠΡΟΚΟΠΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΝΔ, ΜΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΝ Κ. ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ.
  ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΑΛΛΟΙ.
  ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ.
  Δεν φταίει ο φιλοξενούμενος πατριάρχης αν ήθελε η αποτυχημένη και υπό κατάρρευση κυβέρνηση της νέας δημοκρατίας να κάνει φιγούρα…

  Υ.Γ. Και το λέω μετά λόγου γνώσεως του συγκεκριμένου προσώπου και έχοντας τον δει πολλάκις στην κων/πολη να κυκλοφορεί με τα πόδια\
  Έλεος!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα