Εντυπώσεις και Φωτογραφίες από το 4ο GGD

GGD - Girl Geek Dinners #4

Τα Girl Geek Dinners έφτασαν αισίως τις 4 συναντήσεις την προηγούμενη Πέμπτη. Η Δέσποινα Μπακιρτζή, η Μαριλού και όσοι άλλοι συμβάλλουν στη διοργάνωση των GGD κάνουν καλή δουλειά, γι΄αυτό και τα GGD κατ΄εμέ είναι επιτυχημένα, μαζεύουν κόσμο και γίνονται ενδιαφέρουσες συζητήσεις, αν και βρίσκονται ακόμα στην αρχή.

Το GGD #4 πραγματοποιήθηκε στο χώρο του NIXON, το οποίο φοβάμαι ότι σε μερικές συναντήσεις δε θα μας χωράει.

Μετά το “Καλώς ήρθατε” της Δέσποινας Μπακιρτζή, το μικρόφωνο πήρε η Μαριάντζελα Λέστου, που μας παρουσίασε το look4studies.com. Η Μαριάντζελα είναι μία νέα γυναίκα,  που χρησιμοποιώντας τις νέες τεχνολογίες έφτιαξε ένα site – σημείο αναφοράς για όσους αναζητούν πληροφορίες για τις σπουδές τους.

Μίλησε για το ξεκίνημα του site, είπε ότι αρχικά δούλευε απ΄το σπίτι προκειμένου να γλιτώσει κάποια έξοδα και πως πρόσφατα “μετακόμισε” σε γραφείο. Όπως είπε, η δουλειά του να ασχοληθεί κάποιος με ένα site δεν σταματάει με το “ανέβασμά” του στον διαδικτυακό αέρα, όπως πολλοί πιστεύουν. Αντίθετα, με το άνοιγμα του site, τότε ξεκινάει η δουλειά και το τρέξιμο για την ανανέωσή του και τον εμπλουτισμό του με νέο περιεχόμενο.

Αυτό το GGD είχε και δύο πρωτοτυπίες (τη δεύτερη θα τη δείτε παρακάτω): Σε αντίθεση με τις παρουσιάσεις επιτυχημένων εγχειρημάτων στο διαδίκτυο, ο Αποστόλης Αϊβαλής έκανε μία απολαυστική παρουσίαση τριών αποτυχημένων εγχειρημάτων! Ξεκίνησε λέγοντας ότι για να έχει κάποιο εγχείρημά μας επιτυχία θα πρέπει να έχουμε και να γνωρίζουμε καλά τουλάχιστον τα 2 ή έστω το 1 από τα 4 “P”:

  • Product
  • Placement
  • Promotion
  • Price

Οι προσπάθειες που απέτυχαν ήταν η Powernet (εταιρεία web design), το Thea.gr, το Zoom.gr και τα Web Awards, τα οποία συνεχίζουν ως σήμερα με την ονομασία “Ermis Awards”.

Η δεύτερη πρωτοτυπία ήταν ότι μετά τις δύο παρουσιάσεις, το μικρόφωνο πέρασε χέρι-χέρι από τον κάθε έναν από όσους ήμασταν στην αίθουσα του NIXON και είπαμε ο καθένας 2-3 λόγια για το ποιοι είμαστε και τι κάνουμε, έτσι ώστε να γίνει ένα καλό networking.

Ύστερα κληρώθηκαν 20 GGD T-Shirts (ένα από αυτά κέρδισε ο foititakos και θα το κληρώσει σύντομα) και βγήκαμε από την κινηματογραφική αίθουσα στο κυρίως μπαρ για να συνεχίσουμε το networking και τις συζητήσεις με ένα ποτήρι μπύρα, κρασί ή ό,τι άλλο πίνει ο καθένας.

Η Μαριλού είχε την ψηφιακή μου και τράβηξε πάρα πολλές φωτογραφίες, τις οποίες ανέβασα στο flickr μου και μπορείτε να τις δείτε με ένα κλικ εδώ!

Ραντεβού στο επόμενο GGD!

3 Σχόλια

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα