Διόδια με το χιλιόμετρο στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας

Από την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου οι οδηγοί που θα κινούνται στην εθνική οδό, στο τμήμα από την Μεταμόρφωση μέχρι τη Λαμία, θα καταβάλλουν το αντίτιμο των διοδίων με το σύστημα της χιλιομετρικής απόστασης. Έτσι, η διαδρομή Αθήνα – Λαμία θα κοστίζει 4 ευρώ παραπάνω απ΄ότι σήμερα (περιλαμβάνεται και η επιστροφή), ενώ η διαδρομή μέχρι τη Χαλκίδα θα είναι φθηνότερη κατά 2 ευρώ περίπου. Επίσης καταργείται ο σταθμός διοδίων στο Σχηματάρι και θα τεθεί σε λειτουργία νέος σταθμός διοδίων στη Θήβα.

Βάσει του νέου συστήματος, το χιλιόμετρο θα κοστίζει 0,37 ευρώ, έτσι οι οδηγοί ΙΧ θα πληρώνουν 1,85 ευρώ στα διόδια των Αφιδνών, 2,25 ευρώ στο νέο σταθμό της Θήβας και 2,2 ευρώ στα διόδια της Τραγάνας. Για τους δικυκλιστές οι αντίστοιχες τιμές είναι 1,3€, 1,6€ και 1,5€. Τα διόδια αυτά θα πληρώνονται και στο πήγαινε και στο έλα.

Η διαδρομή Αθήνα – Λαμία με το νέο σύστημα διοδίων θα στοιχίζει 12,6 ευρώ (από 8,25 € σήμερα), ενώ η διαδρομή Αθήνα – Χαλκίδα (με επιστροφή) θα στοιχίζει 3,7 ευρώ (από 5,5€ που στοιχίζει σήμερα).

Με τις ίδιες τιμές θα χρεώνονται και όσοι οδηγοί χρησιμοποιούν συσκευές Teo Pass αυτόματης διέλευσης.

Τέλος, στο Καπανδρίτι, την Μαλακάσα και τα Οινόφυτα θα τεθούν σε λειτουργία πλευρικοί σταθμών διοδίων.

[via]

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on email

1 Απάντηση

  1. Aυτό που δεν μπορώ να καταλάβω, είναι γιατί έχουν εγκαταστήσει ένα κιόσκι που εισπράττει τέλη διοδίων στην έξοδο για Αυλώνα, όπως έρχεσαι από Οινόφυτα. Δέχομαι να πληρώνει κάποιος που εισέρχεται στην εθνική οδό, αλλά όταν βγαίνει τι νόημα έχει??? Μήπως εφαρμόζεται η χιλιομετρική απόσταση και δεν το ξέρουμε???

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.