Διπλώματα οδήγησης: “Αλλαγές” λέει ο Χατζηδάκης, “Μας δουλεύει” λέω εγώ

Έως το Δεκέμβριο του 2008 το υπουργείο Μεταφορών μετά από συνεργασία με τις νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις, θα ανακοινώσει μέτρα για τη διασφάλιση της νομιμότητας στις διαδικασίες έκδοσης διπλωμάτων οδήγησης. Για την αποφυγή δωροδοκιών κατά τη διαδικασία της πρακτικής εξέτασης θα δημιουργηθούν και ειδικές πίστες, όπου θα εξετάζονται παρουσία τρίτων οι υποψήφιοι οδηγοί. [ert.gr]

Και πέρυσι τα ίδια έλεγαν, πίστες ακούγαμε και πίστες ακόμα δεν έχουμε δει. Και φοβάμαι ότι ούτε του χρόνου θα τις δούμε κι ας λέει ο κος Χατζηδάκης ό,τι θέλει.

Να σας θυμίσω κύριε Χατζηδάκη ότι πριν από ενάμιση χρόνο έδωσα εξετάσεις τρεις φορές για δίπλωμα οδήγησης αυτοκινήτου, επειδή δεν ήθελα να “λαδώσω”, πληρώνοντας 170 ευρώ για επανεξέταση κάθε φορά.

Πέρυσι μίλησα κάποια στιγμή για το θέμα με κάποιον, ο οποίος ήταν σε μια σχετική ομοσπονδία (δασκάλων οδήγησης αν θυμάμαι καλά ή κάτι τέτοιο) και μου είπε επί λέξη: “Με τι λεφτά θα φτιάξουν τις πίστες που λένε, αφού τα έχουν φάει ήδη”!

Συνέλαβαν πριν από μερικές μέρες δύο εξεταστές για χρηματισμό στις εξετάσεις οδήγησης. Καλά, μόνο δύο; Πάνω από τους μισούς εξεταστές τα παίρνουν κανονικά. Κάντε έναν αιφινιδιαστικό έλεγχο κύριε Χατζηδάκη ένα ωραίο πρωινό, αλλάξτε τελευταία στιγμή εξεταστές και επιτροπές να δείτε πόσοι θα κοπούν!

Βάλτε καμιά καμερούλα, να δείτε σε πόσες εξετάσεις ο δάσκαλος πατάει τα πεντάλ και αντί να παρκάρει ο εξεταζόμενος, παρκάρει ο δάσκαλος, ενώ οι εξεταστές χαζογελάνε, σκεπτόμενοι “τι ωραία που τα πήραμε και σήμερα”!

[photo by Bikini Model Driving School]

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on email

5 Απαντήσεις

 1. έχουν πια εξευτεληστεί τα διπλώματα οδήγησης παιδιά. ειδικά με την κρίση τώρα βγαίνουν προσφορές στα 580, 550 και παει λέγοντας. ελεος!!! ασε που η εκπαιδευση ειναι κουκουρουκου!!!

 2. Βασικά είναι φαύλος κύκλος, φταίνε και αυτοί που δωροδοκούν αλλά και οι κομπλεξικοί εξεταστές… εγώ πάντως θεωρώ ντροπή τη δωροδοκία ανεξαιρέτως περίπτωσης, ειδικά σε ένα τόσο σοβαρό θέμα όπως η οδήγηση… βέβαια στην εξέταση ο θεός βοηθός…

 3. Το κακό φίλε Γιάννη είναι πως δεν έχουν συνείδηση, γιατί πλεον γι αυτούς είναι ρουτίνα, παίρνουν την διακοσάρα, δίνουν το οκ και όλα καλά…τόσο χάλια είναι τα πράγματα…Αλλά δεν έχει πεθάνει το παιδί τους απο κάποιον ασυνείδητο που του έδωσαν το δίπλωμα έτσι..
  και το χειρότερο όλων είναι πως οι περισσότεροι που θέλουν να βγάλουν δίπλωμα, πρέπει να δώσουν τα λεφτά αν δεν θέλουν να τους στοιχίσει μια περιουσία…Έτσι λειτουργεί το σύστημα..Δυστυχώς.

 4. @Cheez: Συμφωνώ απόλυτα. Απορώ τι συνείδηση έχουν όταν τα “παίρνουν” και μοιράζουν κυριολεκτικά διπλώματα.

  Ειδικά το καλοκαίρι θέλει προσοχή, μπορεί οι δρόμοι να είναι άδειοι, δεν είναι κατάλληλοι όμως για να πατήσουμε το γκάζι μέχρι τέλους! Βλέπω πολλούς, ακόμα και σε στενάκια, να πηγαίνουν “πατημένοι”!

 5. Εμένα μου την δίνει που αναρωτιούνται πως σκοτώνετε ο κοσμάκης κάθε φορά που είναι διακοπές. Πως να μην σκοτωθεί από την στιγμή που και το δίπλωμα το παίρνεις δίνοντας 200 ευρώ, οπότε ο κάθε άσχετος βγαίνει στον δρόμο αλλά και με το να ήμαστε ίσως η μόνη Ευρωπαϊκή χώρα(τρομάρα μας) που δεν υπάρχει καθόλου παιδεία πάνω στο θέμα…

  Δεν έχουν καταλάβει όμως οι εξεταστές και όσοι τα παίρνουν τέλος πάντων για τα διπλώματα, πως η πράξη τους είναι εγκληματική και πως δίνουν το πολυπόθητο ροζ χαρτάκι σε άσχετους…
  Δυστυχώς όμως ότι και να λένε τα πράγματα δεν θα αλλάξουν ποτέ…

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.