Γιώργος Παπανδρέου: “Μαζί αλλάζουμε σελίδα”

Τελευταίος επισκέφθηκε το Ζάππειο ο Γιώργος Παπανδρέου, για τις καθιερωμένες δηλώσεις του ως ο νέος Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Ευχαρίστησε τους πολίτες για την εμπιστοσύνη τους και είπε χαρακτηριστικά ότι “σήμερα αλλάζουμε αλλάζουμε πορεία για την Ελλάδα και τη ζωή όλων μας, ξεκινώντας μια μεγάλη εθνική προσπάθεια να βάλουμε τη χώρα ξανά σε πορεία ανάτασης, προόδου, δημιουργίας, με μοναδική πυξίδα τον πολίτη και μόνο τον πολίτη”.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on email

2 Απαντήσεις

 1. <>, τι όμορφη πρόθεση, την λέξη ΑΛΛΑΓΗ την ακούω χρόνια, ακόμη και όταν το Πασοκ διαδέχεται το Πασόκ στην εξουσία, εύχομαι αυτήν την φορά να είναι πραγματική.
  Ελπίζω για παράδειγμα το Υπεχωδέ να μην λειτουργεί από την 09:00 έως την 13:30, διότι (όπως μου είπε υπάλληλος) δεν μπορούν παραπάνω λόγω του ότι θα τους κλειδώσουν μέσα.
  Επίσης ελπίζω να μην πληρώνουμε μισθούς σε φύλακες δήθεν, του αρχαιολογικού χώρου στο Δερβένι Θεσσαλονίκης (ακόμη είναι εκτός λειτουργείας), οι οποίοι έχουν προσληφθεί υπό υπουργείας Μ. Μερκούρη.
  Να μην πληρώνει το υπεχωδε τηλεοπτική διαφήμιση για λάμπες χαμηλής κατανάλωσης και ο υπουργός κος Σουφλιάς να εγκαινιάζει οδικές αρτηρίες, σήρραγγες Μαλιακού, Εγνατίες κλπ., κάτω από σηματοδότες με λαμπτήρες πυράκτωσης ΥΨΗΛΗΣ κατανάλωσης ενέργειας, την στιγμή δε που όμορες χώρες, βλέπε Σκόπια, έχουν γεμίσει με σηματοδότες τύπου LED.
  Γνωρίζετε κε Παπανδρέου ότι πανεύκολα πράγματα εσείς οι πολιτικοί για λόγους συμφερόντων τα κάνετε ακατόρθωτα. Για παράδειγμα οι Ρουμάνοι υιοθέτησαν τις Ευρωπαϊκού τύπου πινακίδες αυτοκινήτων από το 2000 οι Βούλγαροι και οι Τούρκοι απο το 2002 εμείες από το 2004, ενώ έπρεπε από το 1999 τουλάχιστον. Γνωρίζετε ότι οι Βούλγαροι έχουν ταυτότητες και διπλώματα σε μέγεθος πιστωτικής κάρτας από το 1998, οι Ρουμάνοι έχουν διπλώματα στο εν λόγο μέγεθος απο το 2000, τα άλλαξαν μαζί με τις πινακίδες. Εμείς ακόμη και με την νέα ταυτότητα (νέα μόνο στην αναγραφή στοιχείων) έχουμε το παλαιό κλασικό κακής ποιότητας έντυπο, για το δίπλωμα μην συζητάμε αλλάχθηκε το 2009 (ω τι πρόοδος!!!, τρέμετε γείτονες βαλκάνιοι).
  Θα μπορούσα να γράψω βιβλία περί αυτών αλλά!!!.
  ΙΟΛΑ

 2. Από ποιο αραχνιασμένο συρτάρι άραγε, βγήκε το σύνθημα «ερ-γα-τι-κό-τη-τα» που ακούστηκε κακόηχα σε κάποια τελετή παραλαβής;;; Δεν ξέρουμε κανένα κόμμα που να χρησιμοποιεί συνθηματολογικά αυτή τη λέξη, τη στιγμή που η ελληνική γλώσσα είναι πλουσιότατη! Είναι όμως και ατυχής η χρήση της ως συνθήματος, αφού μπορεί να είχε αξία στην πριν από τη βιομηχανική επανάσταση εποχή, αλλά σήμερα ταιριάζει ίσως η λέξη «παραγωγικότητα» ή κάποια άλλη πιο επιτυχής.
  Εργατικότητα μπορεί να επιδεικνύει και ο χειρόνακτα εργαζόμενος, χωρίς όμως να παράγει τίποτε σπουδαίο, ενώ ο χρησιμοποιών την τεχνολογία ή την καινοτομία και παράγει μείζον έργο και κερδίζει ελεύθερο χρόνο. Εκτός πια, και αν στον 21ο αιώνα θέλουμε να γυρίσουμε στην εποχή της δουλείας, όταν οι σκλάβοι ήταν κατά βάση οι εργαζόμενοι και πέθαιναν στη δουλειά και δεν αμείβονταν με παχυλούςμισθούς.
  Εργατικότητα μπορεί να επιδεικνύει και αυτός πολύ παίρνει φακελάκι, αλλά είναι αρνητικός για την κοινωνία.
  Εργατικότητα μπορεί να επέδειξαν και οι βατοπεδινοί (για τον εαυτό τους), αλλά είδαμε τα αποτελέσματα.
  Εργατικότητα επέδειξαν και όσοι φρόντισαν σε μηδέν χρόνο να αδειάσουν τα Towers των P/C στο Μέγαρο Μαξίμου, αλλά τους κατακρίνει σύσσωμος ο ελληνικός λαός.
  Εργατικότητα επιδεικνύουν και οι πυροσβέστες για κατάσβεση της φωτιάς, αλλά αν είναι ανεκπαίδευτοι και ασυντόνιστοι υφιστάμεθα ανεπανόρθωτες καταστροφές. Αντίθετα, οι 450 εκπαιδευμένοι «δασοκομάντος», τους οποίους έχουν σκόπιμα περιθωριοποιήσει και να μη φανεί η γύμνια των άλλων, έχουν κάνει θαύματα στο παρελθόν με την ικανότητά τους, την αποτελεσματικότητά τους, τον ηρωισμό τους, τις γνώσεις τους και τελευταία την εργατικότητά τους.

  Όσοι λοιπόν, θέλουν να κάνουν μαθήματα διαπαιδαγώγησης και τρόπου εργασίας, ας προσέχουν να βρίσκουν μεθόδους να εμπνεύσουν τους πολίτες γενικά, και τους εργαζόμενους ειδικότερα, αντί να φθάνουν στο σημείο να τους απειλούν, σείοντας το δάχτυλο. Το να ενσπείρουν φόβο στον Έλληνα, και δη στον εργαζόμενο και από θέση ισχύος, είναι ό,τι χειρότερο! Εκτός και αν ενστερνίστηκαν ευρωπαϊκές νοοτροπίες του ακραίου καπιταλισμού, σαν εκείνες που οδηγούν, στη Γαλλία, πολλούς εργαζόμενους σε αυτοκτονίες!!!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.