Αυξάνεται το μερίδιο αγοράς του Firefox

Ο Mozilla διέθεσε στο ευρύ κοινό πριν λίγες μέρες την έκδοση 3.5 του Firefox. Όπως ήταν αναμενόμενο κάτι τέτοιο δεν άφησε τους χρήστες ασυγκίνητους, και μέσα σε μόλις ένα 24άωρο ξεπέρασε τα πέντε εκατομμύρια downloads. Αυτό ενίσχυσε ακόμα περισσότερο την ανοδική πορεία του Firefox, αναγκάζοντας το μερίδιο του Internet Explorer να πέσει για πρώτη φορά κάτω από το 60%.

Σύμφωνα με την εταιρεία Favbrowser, το μερίδιο του Internet Explorer μειώθηκε από 62.09% σε 59.49% ενώ το μερίδιο του Firefox αυξήθηκε από 28.75 σε 30.33%. Ο Firefox όμως δεν είναι ο μοναδικός browser με ανοδική πορεία. Οι Chrome, Opera και Safari σημείωσαν και αυτοί άνοδο της τάξης του 0,3 με 0,4%.

Η διαφορά ανάμεσα στους δυο κυρίαρχους browser αναμένεται να συρρικνωθεί κι άλλο μετά την κυκλοφορία των Windows 7, αφού στην Ευρώπη αναμένεται να κυκλοφορήσουν χωρίς τον Internet Explorer.

Internet Explorer vs Firefox

[via]

6 Σχόλια
 • Avatar
  kaingeo

  @cheez Και εγώ σου λέω το άλλο φίλε μου! Πώς θα τρέξω Kturtle για την δουλειά μου, στα windows; Για πες μου! Δεν υπάρχει για windows τι να κάνω; να μην κάνω την δουλειά μου; Το ότι δεν σου κάνει εσένα συγκεκριμένα δεν σημαίνει ότι το λογισμικό δεν κάνει ας πούμε σε ένα τεράστιο ποσοστό χρηστών, στο δημόσιο, ή στην εκπαίδευση.

  Εκτός αν δουλεύεις στο σπίτι μπορείς να έχεις windows για να τρέχεις τις εμπορικές εφαρμογές σου, και ένα λειτουργικό για απλή χρήση χωρίς πολλές ιστορίες που δουλεύει! χωρις τα γνώστα προβλήματα! Νομίζω ότι όμως όταν θα ξεκινήσετε να κάνετε βήματα απεξάρτησης από το εμπορικό λογισμικό σιγά σιγά θα καταλάβετε τι εννοώ…

 • Avatar
  Φ.Χ.Φ.

  Πραγματικά λειτουργικά ο internet explorer ποτέ δεν μου άρεσε και δεν το λέω σαν παθιασμένος χρήστης του Firefox μιας και είμαι. Ορίστε μπορώ να πω ότι και ο Firefox έχει ένα πρόβλημα και αυτό είναι το ποσοστό μνήμης που χρησιμοποιεί. Πάντως ο καλύτερος περιηγητής μεταξύ Opera, Google Chrome, Safari, Internet Explorer και Firefox για μένα είναι ο Firefox. Για διάφορους λόγους τους οποίους δεν θα αναλύσω τώρα.

  * Το Ubuntu απλά θέλει λίγο ψάξιμο αν και όσο περνάει ο καιρός γίνεται περισσότερο κατανοητό, Ubuntu χρησιμοποιώ μόνο και όχι dual boot. Δεν καταλαβαίνω γιατί τόσο διαφήμιση για τα windows λες και είναι το απίστευτο, το υπέρτατο, το πολύ φοβερό λογισμικό (γενικά μιλάω). Σιγά…

 • Avatar
  Τάσος Βελιάδης

  Κι εγώ είχα Ubuntu για ένα μήνα περίπου, δεν κατάφερα να τα κρατήσω πιο περισσότερο. Ίσως κάποια στιγμή πειραματιστώ ξανά!!

 • Avatar
  cheez

  Δεν υπάρχουν δικαιολογίες λες ε?
  Και πως θα τρέξω εγώ, cinema 4d, modo και τα υπόλοιπα προγράμματα που χρειάζομαι για την δουλειά μου?
  Μια χαρά δικαιολογίες υπάρχουν αν κ δεν είναι δικαιολογίες, τα έχω δουλέψει..Δεν με βόλεψαν ούτε λίγο σε τίποτα…

 • Avatar
  kaingeo

  Φανταστείτε ότι αυτό το πράγμα ήθελα να γίνει από τα windows 98 που ενσωματώθηκε (νομίζω…) ο ΙΕ. Ποτέ δεν είναι αργά. Αν απαγόρευε και τα windows προεγκατεστημένα στους υπολογιστές η ευρωπαϊκή ένωση θα ήταν τέλεια!

  Βάλτε Ubuntu δεν υπάρχουν δικαιολογίες πιά!

 • Avatar
  Θανάσης Παπαηλίου

  Υπολογιστής χωρίς Internet Explorer???
  Επιτέλους…Έπρεπε να έιχε γίνει απο καιρό…

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα