Αποσύρθηκε η διάταξη για τις ασφαλιστικές εισφορές των βουλευτών

Την απόσυρση της επίμαχης διάταξης για τις ασφαλιστικές εισφορές των βουλευτών ζήτησε από τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών ο πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας, μετά τις αντιδράσεις που υπήρξαν σήμερα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης αλλά και από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Η συγκεκριμένη διάταξη πρόεβλεπε να πληρώνει το ελληνικό κράτος, δηλαδή οι φορολογούμενοι πολίτες, τις ασφαλιστικές εισφορές των βουλευτών που, μετά την κατάργηση του επαγγελματικού ασυμβίβαστου, μένουν μόνο στην πολιτική, χωρίς να εξασκούν το επάγγελμά τους.

Αυτό φυσικά είναι επιλογή τους, δεν τους πίεσε κανένας να γίνουν βουλευτές. Και σε μία περίοδο όπως αυτή που διανύουμε, με τις απολύσεις και την καταπάτηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων σε δεκάδες επιχειρήσεις, μόνο προκλητικό μπορεί να είναι να ζητάς από τους φορολογούμενους πολίτες να πληρώσουν τις ασφαλιστικές εισφορές των βουλευτών που δεν εξασκούν και το άλλο επάγγελμά τους!

Και το χειρότερο είναι ότι πήγαν για μία ακόμα φορά να πιάσουν τους πολίτες στον ύπνο, επιχειρώντας να περάσουν αυτή τη διάταξη ενώ βρισκόμαστε στα μισά του καλοκαιριού.

[via]

3 Σχόλια
 • Avatar
  Γιάννης Καρακατσάνης

  Δεν έκανα πολιτική ανάλυση, έγραψα απλά τη γνώμη μου. Έχεις κάποιο σχόλιο επί του θέματος; Καταντάει κουραστικό να συνεχίσουμε την ίδια κουβέντα από άλλο post. Αν δε σου αρέσουν αυτά που διαβάζεις εδώ μπορείς πολύ απλά να μην ξαναμπεις.

 • Avatar
  nikolas

  την φωτογραφία εσύ την έβγαλες; γιατι δεν βαζεις και ένα watermark για να μην σου την κλέψουν; ΕΛΕΟΣ, Απλά ΕΛΕΟΣ.

 • Avatar
  nikolas

  Γιατι δεν μας εδωσες κατευθειαν το λινκ του ΑΝΤ1; Επρεπε να υπομείνουμε την πολιτική ανάλυση της πλάκας που έκανες; Απλά ΕΛΕΟΣ.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα