Αποζημίωση 1.000 ευρώ επειδή έφαγε πόρτα σε bar

Όπως διάβασα στο blog του e-lawyer, η ιδιοκτήτρια ενός bar στην Θεσσαλονίκη καταδικάστηκε, με την απόφαση 23238/2006 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσ/νίκης, να πληρώσει αποζημίωση ύψους 1.000 ευρώ, καθώς και μέρων των δικαστικών εξόδων του, σε κάποιον που ήθελε να μπει σε bar μαζί με έναν φίλο του και δεν του το επέτρεψε ο πορτιέρης.

Από το δικαστήριο θεωρήθηκε παράνομη προσβολή της προσωπικότητας και η συμπεριφορά του πορτιέρη κρίθηκε “μειωτική”, αφού το γεγονός έγινε χωρίς εύλογη αιτία, για παράδειγμα δεν γινόταν κάποια ιδιωτική εκδήλωση στο bar, ενώ σε άλλο κόσμο επετράπη η είσοδος.

Αυτό ας ελπίσουμε ότι θα “τρίξει” τα δόντια στους διάφορους club & bar owners στην Αθήνα και την επαρχία, αφού δεν είναι λίγα τα μαγαζιά που ρίχνουν πόρτα χωρίς λόγο και αιτία, μόνο και μόνο επειδή ο πελάτης δεν συνοδεύεται από γυναίκα κλπ…

Η μόνη περίπτωση που επιτρέπεται στο μαγαζί να απαγορεύσει την είσοδο σε κάποιον, είναι αυτός να είναι υπό την επήρεια τοξικών ουσιών ή υπό την επήρεια αλκοόλ.

[photo by Where΄s Walden]

6 Σχόλια
 • Avatar
  ViCt0r

  να φανταστω ανηλικους δεν σηκωνει το villa εε ??

 • Avatar
  Pytheas

  Πότε θα βάλετε μυαλό και θα τους αφήσετε να πεινάσουν??

  Τότε θα σας στρώνουν χαλιά για να μπείτε στα μαγαζάκια τους, μέχρι τότε κουστουμάκι και στην αναμονή!

 • Avatar
  Anonimos

  Xthes eixa paei sto Villa Mercedes, autou tou malaka tou tsitsilixristou. Eimaste mia parea 11 agorivn kai 9 koritsivn kai exoume kleisei trapezi VIP me 3 mpoukalia….kai trwme porta epeidi h analogia agorivn – koritsivn den htan 50%-50%….XEFTILISMENOI TOU VILLA

 • Avatar
  ooo

  posa eskase sunolo gia ta dikastika exoda?

 • Avatar
  Cheez

  Άλλο το dress code και άλλο η κ***α του κάθε μαλάκα αγράμματου πορτιέρη που νομίζει οτι έχει πιάσει τον παπά απ τ’ @@…

  Ελπίζω να γίνουν και άλλες τέτοιες καταγκελίες…

 • Avatar
  Daffy

  Έτσι έτσι! Είμαι πάντως υπέρ του dress code, εάν αυτό υπάρχει.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα