Ακριβαίνουν κι άλλο τα Domain Names

Domain Names

Ακριβότερα θα πληρώνουμε από 1η Ιουλίου 2010 τα domain names με κατάληξη .gr, λόγω της αύξησης του ΦΠΑ από 21% σε 23%, η οποία θα ισχύσει από την 1η Ιουλίου…

Τα .gr domain names τα πληρώναμε μέχρι πρότινος 24,99 ευρώ / 2 χρόνια. Με την αύξηση του ΦΠΑ από 19% σε 21% η τιμή αυξήθηκε σε 25,41 ευρώ / 2 χρόνια, ενώ η νέα αύξηση έρχεται από την 1η Ιουλίου, οπότε και ο ΦΠΑ θα «σκαρφαλώσει» στο 23%, στο πλάισιο των νέων οικονομικών μέτρων που λαμβάνει η κυβέρνηση.

Εκτός όμως από τα .gr domain names, αυξάνεται η τιμή και των domain names με κατάληξη .com και .net, αφού η VeriSign ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε αύξηση της τιμής κατά 7% από 1η Ιουλίου 2010.

Το καλύτερο που έχετε να κάνετε, λοιπόν, είναι να ανανεώσετε τα domain names σας μέχρι το τέλος Ιουνίου, ώστε να πληρώσετε με τις τιμές που ισχύουν τώρα, ειδικά εσείς που έχετε στην ιδιοκτησία σας αρκετά domain names.

11 Σχόλια
 • Avatar
  Κωνσταντίνος Μποτονάκης

  Υπάρχουν εταιρίες που προσφέρουν πολύ πιο φθηνά .com, .net. .org, .co, .eu κλπ κλπ από τις ελληνικές.
  Μπορείτε λοιπόν, να δείτε και αυτές τις εταιρίες.

  http://register.botonakisdomains.com/

 • Avatar
  HitMan

  Κυριάκο μάλλον βλέπεις το παλιό φύλλο της Κυβέρνησης. Η τιμή έχει αλλάξει όπως είπα και πριν στα 12,50€.

  Τώρα, το θέμα επιλογής και πόσο μάλλον βάσει τιμής είναι καθαρά προσωπικό. Έχουμε δει αρκετούς καταχωρητές με τιμές 14-15€ που βάρεσαν διάλυση μέσα σε μια νύχτα.

  Μεγάλο ρόλο παίζει και το θέμα εμπιστοσύνης και φερεγγυότητας. Αν το ψάξεις θα βρεις πολλές αναφορές σε καταχωρητές με δικά τους συστήματα backordering των domain που κάνεις Whois. Δεν ξέρω κάτι προσωπικά επ’ αυτού και είμαι τελείως κάθετος ενάντια σε αυτή την τακτική, όμως για να υπάρχουν αναφορές, συμβαίνει!

 • Avatar
  Kyriakos

  @ HitMan Απ’ότι κατάλαβα είσαι καταχωρητής, εγώ δεν είμαι, αλλά απ’ότι διαβάζω στον “Κανονισμός Καθορισμού Τελών για Ενέργειες επί Ονομάτων Χώρου (Domain Names) με κατάληξη .gr ” (είναι pdf που μπορείτε να το βρείτε ακολουθώντας το path EETT » Ηλεκτρονικές Επικοινωνίες » Ονοματοδοσία στο Διαδίκτυο » Κανονιστικά κείμενα) αναφέρει οτι οι καταχωρητές αποδίδουν 11,80 ευρώ στην ΕΕΤΤ και επιβάλλει και ανώτατη τιμή χρέωσης στα 44 ευρώ. Το συμπεράσματα δικά σας που έγραψα πριν δεν πήγαινε στους καταχωρητές, αλλά στην ΕΕΤΤ διότι το θεωρώ υψηλό αν συγκρίνουμε με άλλες αρχές ονοματοδοσίας.

  Όσον αφορά τους καταχωρητές είναι προφανές ότι αποδίδουν και ΦΠΑ. Αλλά έχω δει και υπερβολικές τιμές, ενώ οι διακυμάνσεις των τιμών από καταχωρητή σε καταχωρητή είναι τεράστιες. Επειδή έχω στην κατοχή μου πάνω από 20 domain το έψαξα και το φθηνότερο που βρήκα ήταν 14,46 + ΦΠΑ ενώ κάποιοι το έδιναν και πάνω από 25 + ΦΠΑ.

  Σίγουρα παίζουν κι άλλα στην τιμή, αλλά κατά τη γνώμη μου δε δικαιολογούν τέτοιες τιμές.

 • Avatar
  JohnKarak

  Thanks για τις πληροφορίες HitMan!

 • Avatar
  HitMan

  @JohnKarak: Είναι αρκετά που παίζουν ρόλο. Ενδεικτικά αναφέρω π.χ. την παρουσία “παράλληλων” υπηρεσιών, όπως hosting και την δυνατότητα γρήγορου συνδιασμού και αυτόματου set-up, promotions ή/και price scales για μεγάλο αριθμό domains, δωρεάν domain parking κ.α.

  @Kyriakos Ειλικρινά, υποθέτοντας ότι είσαι στον χώρο του IT δεν περίμενα ένα τέτοιο σχόλιο.
  Καταρχάς, το τέλος της ΕΕΤΤ ανέρχεται στα 12,50€ από το 2005 αν θυμάμαι καλά. Και πέραν αυτού, οι καταχωρητές υπόκεινται ΦΠΑ, οπότε οι τιμές που βλέπεις είναι συνήθως μαζί με αυτόν. [ εξαιρουμένων των marketing tricks ]

  Αν σου φαίνεται μεγάλο το ποσοστό κέρδους, μπορούμε να ακούσουμε τις προτάσεις σου. Υπόψιν ότι για να είναι σωστός ένας καταχωρητής δεν χρειάζεται απλά έγκριση από ΕΕΤΤ, ένα online σύστημα και τέρμα. Υπάρχουν και πολλά άλλα που “κοστίζουν” αναλόγως την περίπτωση.

 • Avatar
  Kyriakos

  Δεν ξέρω αν θα αφομοιώσουν την αύξηση οι καταχωρητές, αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι οι καταχωρητές αποδίδουν στην ΕΕΤΤ 11,80 ευρώ, σύμφωνα με τον κανονισμό καθορισμού τελών. Τα συμπεράσματα δικά σας…!!!

 • Avatar
  giannis

  καλά ουτως ή αλλως πιστεύω οτι είναι αρκετά καλές οι τιμές

 • Avatar
  JohnKarak

  Σίγουρα υπάρχουν και φθηνότεροι και ακριβότεροι, για παράδειγμα είδα αλλο καταχωρητή τώρα που έχει το .gr domain 19 ευρώ/2 χρόνια!

  Όσον αφορά την υπηρεσία τι κατά τη γνώμη σου κάνει τη διαφορά (όσον αφορά καταχωρητές domain names); Ρωτάω παίρνοντας ως δεδομένο ότι σχεδόν όλοι οι καταχωρητές έχουν ένα online σύστημα που μπαίνει ο χρήστης και κατοχυρώνει/ανανεώνει τα domain name του, οπότε τι καλύτερη/χειρότερη υπηρεσία μπορεί να έχει ο πελάτης σε αυτό;

 • Avatar
  HitMan

  Το domainsbox.gr είναι απλά ένας καταχωρητής, αυτό εννοούσα. Δεν θέλω να μετατρέψω το post σε διαφήμιση αλλά υπάρχουν και φθηνότεροι, και ακριβότεροι [ από +/-3€ εώς και τιμές που αγγίζουν το πλαφόν που έχει θεσπίσει η ΕΕΤΤ ] χωρίς απαραίτητα αυτό να σημαίνει πάντα ότι το φθηνότερο ισούται με καλύτερη υπηρεσία.

 • Avatar
  JohnKarak

  Χμμμ, τσέκαρα το domainbox.gr, όπου η τιμή για .gr domain name είναι 25,41 ευρώ / 2 χρόνια, από 24,99 ευρώ που ήταν. Θετικό το ότι αρκετοί καταχωρητές απορρόφησαν την αύξηση, μένει να δούμε από τον Ιούλιο αν θα απορροφηθεί και η νέα αύξηση στο ΦΠΑ ή όχι.

 • Avatar
  HitMan

  Δεν ξέρω, κάτι έχεις υπολογίσει λάθος. Οι τιμές που αναφέρεις δεν έχουν σχέση με τον κατάλογο της ΕΕΤΤ προς τους καταχωρητές και οι περισσότεροι καταχωρητές απορροφήσαμε την τελευταία αύξηση του ΦΠΑ με αποτέλεσμα οι τιμές να μείνουν ίδιες.

  Δεν γνωρίζω αν θα πράξουν το ίδιο όλοι στην αύξηση σε 23%, το γεγονός ότι είναι ελεύθερη η αγορά και υπάρχει αρκετός ανταγωνισμός.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα