Αίσιο τέλος στην περιπέτεια του μαθητή που κλήθηκε να επιστρέψει από την Γ΄Λυκείου δύο τάξεις πίσω!

Κανονικά θα δώσει Πανελλήνιες Εξετάσεις ο μαθητής λυκείου της Λευκίμμης στην Κέρκυρα, με απόφαση του υπουργείου Παιδείας, ο οποίος ενώ φοιτούσε στην Γ΄Λυκείου κλήθηκε να επιστρέψει στην Α΄Λυκείου!

Όλα ξεκίνησαν όταν πριν από δύο χρόνια, το Συμβούλιο των Καθηγητών άφησε τον μαθητή στην ίδια τάξη (Α΄Λυκείου) από απουσίες. Οι γονείς του τότε προσέφυγαν στην δικαιοσύνη, αφού οι απουσίες ήταν δικαιολογημένες, λόγω του ότι ο μαθητής νοσηλεύτηκε με μονοπυρήνωση για μεγάλο χρονικό διάστημα στο νοσοκομείο Κέρκυρας.

Το δικαστήριο, με προσωρινή απόφαση, ανέστειλε την απόφαση των καθηγητών και έτσι ο μαθητής προβιβάστηκε στην Β΄Λυκείου. Ύστερα ολοκλήρωσε και την Β΄Λυκείου και ενώ φοιτούσε φέτος στην Γ΄Λυκείου, το Διοικητικό Εφετείο Ιωαννίνων εξέδωσε την οριστική απόφαση, με την οποία καλούσε τον μαθητή να επιστρέψει στην Α΄Λυκείου!

Απίστευτο κι όμως αληθινό και… ελληνικό!

Πρωτοείδα το θέμα την Παρασκευή στο δελτίο ειδήσεων του Alpha, όπου ήταν καλεσμένος ο πατέρας του μαθητή και η Γενική Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, που δεσμέυτηκε να δώσει λύση στο θέμα. Έτσι, σήμερα, η γ.γ. του υπουργείου προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση, δίνοντας έτσι λύση στο πρόβλημα του μαθητή που ήταν κυριολεκτικά για γέλια και για κλάματα!

Το παιδί, όπως αποφασίσαμε σήμερα στο Υπουργείο Παιδείας, θα συνεχίσει και θα ολοκληρώσει την Γ΄τάξη Λυκείου και θα δώσει Πανελλήνιες Εξετάσεις. Υπάρχει μία δικαστική απόφαση του Διοικητικού Εφετείου, το οποίο είναι δικαστήριο Διοικητικό και έκρινε καθαρά το τυπικό σχετικά με την πράξη του Διευθυντή αν ήταν δικαιολογημένες ή αδικαιολόγητες οι απουσίες και στο σημείο δικαίωσε τον Διευθυντή.

Όμως, αυτή η απόφαση αν είχε έρθει τρία χρόνια πριν, μετά την αίτηση αναστολής εκτέλεσης, όντως θα υλοποιούνταν. Αυτήν την ώρα, τρία χρόνια μετά και έχοντας ολοκληρώσει την Α΄Λυκείου, την Β΄Λυκείου και κατά το 80% την Γ΄Λυκείου, δεν μπορούμε να τον επαναφέρουμε να παρακολουθήσει ξανά το ίδιο πρόγραμμα σπουδών. Ως εκ τούτου, εκλείπει ο λόγος που θα μπορούσε η δικαστική απόφαση να υλοποιηθεί και καλείται ο μαθητής να ολοκληρώσει την Γ΄τάξη.

[photo by dotbenjamin]

4 Σχόλια
 • Avatar
  qewre

  οι απουσίες ήταν δικαιολογημένες, καθώς ο μικρός νοσηλεύτηκε με μονοπυρήνωση στο νοσοκομείο Κέρκυρας. Το δικαστήριο τότε αποφάσισε προσωρινή αναστολή της απόφασης των καθηγητών και ο μαθητής έδωσε εξετάσεις και προβιβάστηκε στη Β΄ Λυκείου.>>
  http://www.apogevmatini.gr/?p=19111

 • Avatar
  angelos

  eimai o episkeptis 70.001…. 🙂

 • Avatar
  ΑΝΩΝΥΜΟΣ

  Το κόλπο είναι γνωστό. Αφού πρώτα οι μαθητές ξεσκιστούν στις απουσίες κάνουν μήνυση και αίτημα για αναίρεση της πράξης του συλλόγου καθηγητών με την οποία μένουν στην ίδια τάξη… και μέχρι να εκδικαστεί η υποθεσή τους έχουν πάρει το απολυτήριο και άντε γειά.

  Ο νόμος δεν επιτρέπει την ακύρωση απολυτηρίου λυκείου, οπότε ακόμη και αν χάσουν την δίκη δεν τρέχει και τίποτα..

  Μαθητές τελειώσαν το λύκειο έτσι χωρίς να πατήσουν και το υπουργείο δεν έκανε τίποτα…

  Δεν ξέρω τώρα το παιδάκι εδώ αν την έκανε έτσι ξύπνια ή αν όντως είχε πρόβλημα υγείας, πάντως είναι ντροπή για σύστημα παιδείας χώρας μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης να έχει τέτοια παραθυράκια..

  Σε κάθε περίπτωση οι δικηγόροι που ειδικεύονται σε αυτές τις υποθέσεις θησαυρίζουν..

 • Avatar
  elvor

  Το ωραίο θα ήταν να έμπαινε στο Πανεπιστήμιο και να τον καλούσαν να ξαναφοιτήσει στην Α’ Λυκείου!!!!ή ακόμα καλύτερα στο μεταπτυχιακό να τον καλούσαν .ξανά στο Λύκειο ….πείτε και εσείς….Αλήθεια εγώ τελείωσα την πρώτη δημοτικού???…..συνέχεια αρρώσταινα…..!!!Λες να …???

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα