XBLOG logo @2x

Απονεμήθηκαν οι υποτροφίες ΟΤΕ – Cosmote για το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013

Απονεμήθηκαν οι Υποτροφίες ΟΤΕ – Cosmote για το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013 σε πρωτοετείς φοιτητές Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων από την ελληνική περιφέρεια και για πρώτη χρονιά και από την Αττική και τη Θεσσαλονίκη. Με το θεσμό των Yποτροφιών να συμπληρώνει φέτος έντεκα χρόνια, 46 νέοι και νέες παρέλαβαν ένα σημαντικό βοήθημα για τις σπουδές τους, συνολικού ύψους €345.328.

Οι 20 φετινοί υπότροφοι που προέρχονται από τους νομούς Αργολίδας, Αρκαδίας, Άρτας, Αττικής, Ευβοίας, Ευρυτανίας, Ζακύνθου, Ημαθίας, Θεσπρωτίας, Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Κυκλάδων, Μαγνησίας, Ρεθύμνου, Σάμου, Σερρών και Φθιώτιδας βραβεύτηκαν με το ποσό των €15.280 ο καθένας.

Επιπλέον, 26 τιμητικές διακρίσεις αξίας €1.528 η καθεμία, απονεμήθηκαν από την Cosmote σε υποψηφίους από τις ίδιες περιοχές, που ξεχώρισαν για τις σχολικές και εξωσχολικές τους επιδόσεις.

Η καθιερωμένη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Διοικητικό Μέγαρο του ΟΤΕ στο Μαρούσι, παρουσία του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΤΕ, Μιχάλη Τσαμάζ, και του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού, Θανάση Κυριαζή.

Εκτός από το χρηματικό βραβείο, οι υπότροφοι και οι διακριθέντες για το 2012-2013 παρέλαβαν δωρεάν σύνδεση Conn-x, κινητά τηλέφωνα με Καρτοσυμβόλαιο Cosmote και δωρεάν πάγιο, που θα διαρκέσει για διάστημα ίσο με την επίσημη διάρκεια φοίτησης της κάθε σχολής και δωρεάν παροχή υπηρεσιών ΟΤΕ TV για ένα χρόνο. Επιπλέον, στους υποτρόφους δόθηκαν και tablets.

Από την έναρξη του θεσμού των υποτροφιών το 2002 μέχρι και σήμερα, έχουν απονεμηθεί συνολικά 126 υποτροφίες και 257 τιμητικές διακρίσεις, η αξία των οποίων υπερβαίνει τα 2 εκατομμύρια ευρώ, έχοντας ήδη καλύψει την ελληνική περιφέρεια δύο φορές.

Η πρωτοβουλία αυτή, που εντάσσεται στα προγράμματα Εταιρικής Υπευθυνότητας του ΟΤΕ και της Cosmote, συμβάλλει στη δημιουργία των προϋποθέσεων για την μόρφωση και την πρόοδο των νέων ανθρώπων αυτής της χώρας.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.