XBLOG logo @2x

Η Google και η Disney τιμώρησαν τον PewDiePie μετά από Ναζιστικές αναφορές

Ο PewDiePie, το μεγαλύτερο αστέρι του YouTube με πάνω από 50 εκατομμύρια συνδρομητές, μόλις έχασε δύο σημαντικές συνεργασίες που θα του έφερναν πολλά λεφτά. Εξαιτίας αναφορών σε Ναζί και αντισημιτικού χιούμορ (κατά των Εβραίων), η Disney ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι λήγει το συμβόλαιό της με τον PewDiePie, και το The Verge τώρα αναφέρει ότι το YouTube σταματάει επίσης τη συνεργασία του.

Ο PewDiePie (Felix Kjellberg) ήταν έτοιμος να κυκλοφορήσει τη δεύτερη season του Scare PewDiePie, μια αποκλειστικά σειρά του YouTube Red που πλήρωσε η Google την εταιρία του Felix για να τη παράγουν. Η κυκλοφορία της τώρα ακυρώθηκε, σύμφωνα με εκπρόσωπο του YouTube. Το κανάλι του PewDiePie επίσης αφαιρέθηκε από το πρόγραμμα διαφήμισης Google Preferred το οποίο συνεργάζεται μόνο με τα μεγάλα ονόματα του YouTube και τους προσφέρει περισσότερα έσοδα.

Ο Kjellberg θα χάσει πολλά λεφτά από την ακύρωση των συμβολαίων του με τη Disney και τη Google, και θα χάσει ακόμα περισσότερα τώρα που βγήκε από το πρόγραμμα Google Preferred. Το κανάλι του δεν θα επηρεαστεί από αυτές τις κινήσεις, ούτε θα χάσει τους 50 εκατομμύρια συνδρομητές του, όμως τώρα θα έχει έσοδα από τις κανονικές διαφημίσεις της Google. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η Google σταμάτησε να του δίνει λεφτά για τα τελευταία βίντεο που ανέβασε και έχουν Ναζιστικές αναφορές.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.