XBLOG logo @2x

Η Yahoo ανακοίνωσε νέα διαρροή στοιχείων εκατομμυρίων λογαριασμών

Τα προβλήματα συνεχίζονται για την Yahoo η οποία φαίνεται ότι δεν έπαιρνε στα σοβαρά το θέμα της ασφάλειας μέχρι πρόσφατα. Η εταιρία αποκάλυψε μία νέα παραβίαση που έγινε τον Αύγουστο του 2013, η οποία διέρρευσε ονόματα, emails και κωδικούς (κρυπτογραφημένους) για περισσότερο από ένα δισεκατομμύριο λογαριασμούς.

Η ανακάλυψη ανακοινώθηκε σήμερα από τον επικεφαλής του τμήματος ασφαλείας της εταιρίας, Bob Lord, ο οποίος απέδωσε την ευθύνη σε “ένα μη εξουσιοδοτημένο τρίτο μέρος.” Τα στοιχεία χρέωσης των λογαριασμών δεν υποκλάπηκαν, και η εταιρία πιστεύει ότι η διαρροή είναι ξεχωριστή από αυτή που ανακοινώθηκε τον Σεπτέμβριο.

Οι κωδικοί πρόσβασης στους λογαριασμούς είναι κρυπτογραφημένοι με τον αλγόριθμο MD5 ο οποίος θεωρείται ξεπερασμένος και καμία μεγάλη εταιρία δεν θα πρέπει να τον χρησιμοποιεί επειδή “σπάει” εύκολα. Αυτό σημαίνει ότι οι εγκληματίες μπορούν να μάθουν τους κωδικούς και να αποκτήσουν πρόσβαση στους λογαριασμούς που έχουν στην κατοχή τους.

Η νέα διαρροή προκαλεί μεγάλη ζημιά στην εικόνα της Yahoo που πρόκειται να πουληθεί στην Verizon για $4.8 δισεκατομμύρια. Η Verizon μετά την διαρροή που αποκαλύφθηκε τον Σεπτέμβριο είναι επιφυλακτική για αυτή την αγορά, επομένως εξαιτίας της νέας είδησης η εξαγορά μπορεί να ακυρωθεί. Η Verizon δήλωσε ότι θα εξετάσουν τον αντίκτυπο αυτής της νέας εξέλιξης πριν πάρουν την τελική τους απόφαση.

Εσείς ως τελικοί χρήστες θα πρέπει να προβείτε άμεσα στην αλλαγή του κωδικού πρόσβασής σας ή και να αλλάξετε υπηρεσία email για κάποια πιο αξιόπιστη.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.