XBLOG logo @2x

H Yahoo μετονομάζεται σε… Altaba

Yahoo CEO Marissa Mayer
(Photo by Ethan Miller/Getty Images)

Η Yahoo αλλάζει όνομα και μετονομάζεται σε Altaba, ενώ παράλληλα η CEO Marissa Mayer που διοικούσε την εταιρία τα τελευταία χρόνια ετοιμάζεται για να αποχωρήσει από αυτήν.


Η Yahoo, ή καλύτερα η Altaba, αλλάζει σελίδα επειδή συμφώνησε να πουλήσει όλες τις online υπηρεσίες της στην Verizon Communications για $4.83 δισεκατομμύρια. Με πολύ απλά λόγια, το yahοo.com θα περάσει στα χέρια της Verizon και τα μετρητά της Yahoο, το μερίδιο της Alibaba Group Holdings σε αυτήν, το μερίδιο της εταιρίας στην Yahoο Japan, τα ομόλογα, κάποιες μικρές επενδύσεις και διάφορες πατέντες της Yahoo που ανήκουν στο πορτφόλιο Excalibur θα παραμείνουν στην Altaba.

Η Yahoo/Altaba θα μετατραπεί σε συστημένη, εισηγμένη εταιρεία επενδύσεων με τα παραπάνω περιουσιακά στοιχεία. Σχετική κατάθεση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αποκαλύπτει ότι, εκτός από πέντε βασικά μέλη (Tor Braham, Eric Brandt, Catherine Friedman, Thomas McInerney και Jeffrey Smith), όλο το διοικητικό συμβούλιο της Yahoo θα παραιτηθεί, επομένως μπορούμε να πούμε ότι η Altaba είναι μια νέα εταιρία με τα περιουσιακά στοιχεία της πρώην Yahοo.

Οι εναπομείναντες χρήστες του yahοo.com (θυμίζουμε ότι η εταιρία έχασε πολλούς χρήστες εξαιτίας δύο τεράστιων διαρροών) λογικά δεν θα παρατηρήσουν κάποια αλλαγή. Η ομάδα του AOL θα τα διαχειρίζεται. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.