XBLOG logo @2x

YouTube & Dailymotion «έκοψαν» βίντεο της Χρυσής Αυγής

Μετά τα προφίλ βουλευτών της Χρυσής Αυγής που σβήστηκαν από το Facebook πρόσφατα, το YouTube και το Dailymotion «έκοψαν» σήμερα βίντεο της Χρυσής Αυγής που προέβαλε εικόνες της Αθήνας από τα παλιά.

Το βίντεο είχε ανέβει πρώτα στο YouTube, τη δημοφιλέστερη υπηρεσία video sharing που υπάρχει και ανήκει στη Google, ωστόσο λίγη ώρα αργότερα το βίντεο το απέσυρε και όποιος έμπαινε στη σελίδα του βίντεο έβλεπε το μήνυμα “This video has been removed as a violation of YouTube’s policy prohibiting hate speech”.

Στη συνέχεια το βίντεο ανέβηκε στο Dailymotion, μία εξίσου δημοφιλή υπηρεσία βίντεο, όπου και εκεί όμως είχε την ίδια “τύχη” με το YouTube, κατέβηκε δηλαδή λίγη ώρα αργότερα και η σελίδα που περιείχε το βίντεο οδηγούσε τον χρήστη στην κεντρική σελίδα του Dailymotion.

Σε ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «Ο διαδικτυακός τόπος Youtube το απέσυρε δηλώνοντας ότι προάγει τη… “ρητορική μίσους”! Οι άνθρωποι είναι για τα πανηγύρια. Μπορούσαν τουλάχιστον να πουν ότι απαγορεύεται οτιδήποτε έχει σχέση με την Χρυσή Αυγή».

Το βίντεο ανέβηκε και σε άλλη online υπηρεσία video καθώς και στο server του site του κινήματος.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.