XBLOG logo @2x

Χριστούγεννα στην χιονισμένη Ελάτη Τρικάλων [δείτε φωτό]

Η Ελάτη βρίσκεται νοτιοδυτικά της Πίνδου και στα μισά περίπου της ανάβασης προς την κορυφή του Κόζιακα. Την επισκεφθήκαμε τέλη Δεκέμβρη για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, χιονισμένη και “πλημμυρισμένη” από ντόπιους και τουρίστες, καθώς τα τελευταία χρόνια αποτελεί σταθερό χειμερινό προορισμό.

Δεν είναι μόνο η αυτούσια ορεσίβια ομορφιά που τη διακρίνει, όσο κυρίως τα παραδοσιακά προϊόντα -υλικά και πνευματικά- και έτσι επαληθεύει την καλή της φήμη.

Βαδίσαμε στα δρομάκια, υπό το “βλέμμα” του χιονισμένου ελατοδάσους, το οποίο τηρεί υπό την προστασία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Στη συνέχεια, απαραίτητη στάση για να φάμε στην παραδοσιακή ταβέρνα του “Λαγού” το φημισμένο τρικαλινό λουκάνικο, ψητά κρεατικά και να πιούμε τσιπουράκια με απεριόριστη θέα στις χιονισμένες βουνοκορφές!

Αφήνοντας τη ζεστή ατμόσφαιρα πλάι στο τζάκι, ανηφορίσαμε προς την πλατεία και σταματήσαμε στο “Δίστρατο” για ζεστή σοκολάτα και γλυκά.

Στο “Ποίτνεο” αγοράσαμε από τον ιδιοκτήτη του, Θοδωρή, παραδοσιακά γλυκά του κουταλιού και αναμνηστικά. Σας προτείνουμε γλυκό καρότο και μαρμελάδα με μήλο και σταφίδες!

Στο χιονοδρομικό κέντρο του Περτουλίου δεν κατορθώσαμε να ανεβούμε εξαιτίας της κοσμοσυρροής.

Βρίσκεται μόλις δέκα λεπτά μακριά από την Ελάτη, λειτουργεί κανονικά και οι πίστες του σας περιμένουν για κατάβαση!

Οι τιμές στα καταλύματα είναι σε μειωμένα επίπεδα και αν κινηθείτε γρήγορα θα βρείτε δωμάτιο ακόμα και για τις τελευταίες μέρες των γιορτών, ενώ μετά τις γιορτές σίγουρα θα βρείτε πιο εύκολα δωμάτιο και σε καλύτερη τιμή!

Ελάτη Τρίκαλα χιόνια

Ελάτη Τρικάλων

Ελάτη Τρικάλων

Ελάτη Τρικάλων

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.