XBLOG logo @2x

Το Pinecone είναι το πρώτο chipset κινητών της Xiaomi

Η Xiaomi θα παράγει σε συνεργασία με την Leadcore το πρώτο της chipset για φορητές συσκευές, σύμφωνα με τη The Wall Street Journal. Οι δύο εταιρίες προχώρησαν στην ίδρυση της Beijing Pinecone Electronics, με ποσοστό 51% η Xiaomi και 49% η Leadcore, η οποία θα παράγει τα chips. Οι επεξεργαστές της νέας εταιρίας θα ονομάζονται Pinecone.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τα πρώτα δύο chipsets θα ανακοινωθούν σύντομα. Το Pinecone 1 θα ενσωματώνει οκτώ πυρήνες Cortex-A53, ενώ το Pinecone 2 θα είναι δυνατότερο, αφού θα αποτελείται από τέσσερις πυρήνες Cortex-A73 και τέσσερις Cortex-A53. Τα υπόλοιπα chips τους (π.χ. οι GPU ή τα modem) δεν έχουν αποκαλυφθεί αλλά ακούγεται ότι θα είναι κατασκευασμένα με τη διαδικασία των 10nm.

Η Xiaomi είχε συνεργαστεί ξανά με την Leadcore στο παρελθόν για να χρησιμοποιήσει έναν επεξεργαστή της στο Redmi 2A. Τώρα η Xiaomi θα προτιμάει τα δικά της chips για να ανεξαρτητοποιηθεί από την Qualcomm και την MediaTek. Το πρώτο της κινητό με Pinecone επεξεργαστή λέγεται ότι θα είναι το Mi 5.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.