XBLOG logo @2x

Xiaomi Mi VR Play: Ανακοινώθηκε το πάμφθηνο VR headset της Xiaomi

Η Xiaomi επεκτείνεται συνεχώς σε νέες αγορές. Πρόσφατα ανακοίνωσε το πρώτο της ποδήλατο και το πρώτο της laptop, και τώρα το Xiaomi Mi VR Play, το πρώτο της VR headset.

Το Xiaomi Mi VR Play είναι ένα πάμφθηνο headset το οποίο, σύμφωνα με την Xiaomi, στοχεύει να αναδείξει τον μαγικό κόσμο της εικονικής πραγματικότητας στη μεγάλη μερίδα κόσμου που δεν διαθέτει τα μεγάλα χρηματικά ποσά για να αγοράσει ολοκληρωμένες λύσεις, όπως το Oculus Rift ή το HTC Vive.

Όπως το Cardboard της Google ή το Gear VR της Samsung, το Mi VR Play έχει υποδοχή για κινητά τα οποία χρησιμοποιούνται για οθόνη. Είναι συμβατό με συσκευές που έχουν οθόνες διαγωνίου 4.7 – 5.7 ιντσών και χρησιμοποιεί το Mi VR app, τη νέα VR πλατφόρμα της Xiaomi για την Κίνα, για να παρέχει περιεχόμενο στον χρήστη. Μεταξύ άλλων, οι χρήστες μπορούν να βρουν VR βίντεο από το YouKu, γνωστό και ως το “YouTube της Κίνας.”

Η Xiaomi πρόκειται να επενδύσει $1 δισεκατομμύριο σε περιεχόμενο για την πλατφόρμα της, οπότε οι χρήστες μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς γνωρίζοντας ότι θα υπάρχει πλούσιο υλικό εικονικής πραγματικότητας.

Αρχικά, το Xiaomi Mi VR Play θα πουληθεί σε έναν περιορισμένο αριθμό τυχερών χρηστών στην Κίνα, οι οποίοι θα πρέπει πρώτα να γραφτούν στο δοκιμαστικό πρόγραμμα της εταιρίας. Αυτοί θα το πάρουν σχεδόν τσάμπα, αφού θα πρέπει να πληρώσουν μόνο RMB 1 (~$0.15).

Δεν έχει γίνει γνωστό ακόμα πότε θα βγει στην αγορά και πόσο θα κυκλοφορήσει. Ακούγεται πάντως ότι θα κοστίζει λιγότερο από €10.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.