XBLOG logo @2x

Xiaomi Mi QiCycle: Ανακοινώθηκε το «έξυπνο ποδήλατο» με κόστος €400

Η κινέζικη κατασκευάστρια Xiaomi επεκτείνεται συνεχώς σε νέες κατηγορίες προϊόντων φέρνοντας τα άνω-κάτω με υπερπροσιτές προτάσεις, και τώρα θέλει να τα βάλει με τις κατασκευάστριες ποδηλάτων.

Η Xiaomi ανακοίνωσε επίσημα, σε μια εκδήλωση που διοργάνωσε στη Κίνα, το «έξυπνο ποδήλατο» Xiaomi Mi QiCycle, όπως το αποκαλεί η ίδια. Το ποδήλατο είναι κατασκευασμένο σε συνεργασία με την ταϊβανέζικη εταιρεία iRiding, έχει σώμα από ανθρακόνημα που διπλώνει για να το κουβαλάτε στο αυτοκίνητο και είναι εφοδιασμένο με ηλεκτρικό μοτέρ 250W (36V) το οποίο τροφοδοτείται από 20 μπαταρίες Li-ion της Panasonic, χωρητικότητας 2,900 mAh η καθεμία.

Το Xiaomi Mi QiCycle έχει μέγιστη αυτονομία 45 χιλιομέτρων ανά φόρτιση και μέγιστη ταχύτητα 20 χλμ/ώρα, χάρη στο ειδικό σύστημα ενεργειακής διαχείρισης Battery Management System (BMS). Είναι παντός εδάφους, έχει τρεις ταχύτητες (Shimano Nexus Gear Shifters) και ζυγίζει 14.5 κιλά. Ακόμη, μπορεί να συνδεθεί με το smartphone του χρήστη και μέσω της εφαρμογής του να συγχρονίσει δεδομένα, όπως για παράδειγμα τις αποστάσεις που διανύει, τις ταχύτητες, τις θερμίδες που καταναλώνει και την πορεία του στο χάρτη (μέσω GPS).

Θα κυκλοφορήσει στην Κίνα με κόστος $2999 ($455/€409). Δεν γνωρίζουμε αν θα γίνει διαθέσιμο και σε άλλες χώρες με την πάροδο του χρόνου.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.