XBLOG logo @2x

Xiaomi Mi Drone: Επίσημα με 360º 4K κάμερα από €340

Με ενσωματωμένη 360º 4K κάμερα και αυτονομία 27 λεπτών, το Xiaomi Mi Drone είναι το πρώτο drone της Xiaomi και μάλιστα κοστίζει πολύ λιγότερα από τα επώνυμα (βλ. DJI). Το Mi Drone είναι ένα quadcopter και δουλεύει με ένα τηλεχειριστήριο το οποίο χρησιμοποιεί την οθόνη των Mi smartphones για προβολή περιεχομένου και ρυθμίσεων.

Ο πρόεδρος της Xiaomi, Lei Jun, σημείωσε ότι έχουν αφιερώσει σχεδόν εφτά χρόνια έρευνας και ανάπτυξης και ότι έχουν πραγματοποιήσει περισσότερους από τριάντα επανασχεδιασμούς για να καταλήξουν στο τελικό design. Το Xiaomi Mi Drone ενσωματώνει σύστημα σταθεροποίησης τριών αξόνων, 5,100 mAh μπαταρία, GPS και GLONASS, ζυγίζει 140 γραμμάρια και διαθέτει λειτουργία αυτόματου πιλότου για επιστροφή στον χρήστη με το πάτημα ενός κουμπιού.

Το μεγάλο πλεονέκτημα του Xiaomi Mi Drone είναι ότι μπορεί να αναβαθμιστεί ή να επισκευαστεί με ευκολία γιατί ο χρήστης μπορεί να αποσυναρμολογήσει διάφορα εξαρτήματά του, όπως την κάμερα, τη μπαταρία και κάθε ρότορα.

Το drone πριν βγει στην αγορά θα περάσει από στάδιο χρηματοδότησης. Όσοι ενδιαφέρονται θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή Mi Home για να το αγοράσουν, και οι πρώτες αποστολές σε δοκιμαστές (beta testers) θα γίνουν τον Ιούλιο. Η φθηνή έκδοση με κάμερα ανάλυσης full HD/1080p κοστίζει 2499 yuan (περίπου €340), ενώ η ακριβή με 4K κάμερα κοστίζει 2999 yuan (περίπου €410).

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.