XBLOG logo @2x

Μια νέα εποχή για το Xblog ξεκινάει

Με χαρά σας ανακοινώνω ότι το Xblog, ένα από τα παλιότερα tech blogs στην Ελλάδα, λειτουργεί πλέον υπό νέα διεύθυνση! Τη Τρίτη 1 Μαρτίου 2016 η πώληση του διάσημου blog μας ολοκληρώθηκε και πλέον ανήκει στην ομάδα Eeriee η οποία αποτελείται από τρία σημαντικά πρόσωπα:

  • Ισίδωρος Ρήγας (εγώ) – web developer, ιδιοκτήτης, συντάκτης
  • Σταμάτης Ρήγας – αρχισυντάκτης
  • Κύριλλος Χυτήρογλου – γραφίστας, φωτογράφος

Το Xblog ιδρύθηκε από τον Γιάννη Καρακατσάνη μέσα στο 2005 σαν ένα πολυθεματικό blog στο Blogger της Google, όμως στη πορεία μεγάλωσε, μεταφέρθηκε στο WordPress και ο Γιάννης άρχισε να γράφει θέματα μόνο για τη τεχνολογία. Μέσα σε λίγο καιρό κατάφερε να γίνει ένα από τα μεγαλύτερα ελληνικά tech blogs με χιλιάδες δημοσιεύσεις-ειδήσεις και σχεδόν 28,000 fans!

Τα προηγούμενα χρόνια το Xblog είχε αναφερθεί σε διάφορες εκπομπές στη τηλεόραση, στα περιοδικά και στο ραδιόφωνο:

Τηλεόραση
Πρωινή εκπομπή ANT1 «Elatte» [τρεις εμφανίσεις με θέμα τα κινητά τηλέφωνα]
Πρωινή εκπομπή Alpha «Πάνω στην Ώρα» [θέμα η επικοινωνία μέσω internet]
Εκπομπή της ΕΤ1 «Ψηφιακή Ελλάδα» [συνέντευξη για το xblog.gr]
Δελτίο ειδήσεων ANT1 [ρεπορτάζ για τα netbooks]
Δελτίο ειδήσεων Alpha [θέμα τα PC με οθόνη αφής]
Δελτίο ειδήσεων ΑΝΤ1 [θέμα το social network «Bebo»]
Εκπομπή ΑΝΤ1 «Αξίζει να το Δεις» [θέμα η νέα γενιά και το internet]

Περιοδικά
Συνέντευξη στο «PC Magazine»
Συνέντευξη στο «Computer για Όλους»

Ραδιόφωνο
Εκπομπή Βήμα Fm 99.5 «Βουτιά στα Social Media» [θέμα το internet]
Εκπομπή Alpha 98.9 «Alt-Control-TV» [θέμα τα media στο internet]

Tech Community: το αδερφάκι του Xblog
Η Eeriee έχει δημιουργήσει και αυτή ένα tech blog, το Tech Community. Το Tech Community είναι online από το 2009 και από τότε καλύπτει τα νέα της τεχνολογίας. Πρώτο παγκοσμίως, το Tech Community είχε αποκαλύψει ότι η HTC δουλεύει επάνω σε οκταπύρηνα κινητά, διέρρευσε τις τηλεοράσεις της MLS πριν αυτές κυκλοφορήσουν και το καλοκαίρι του 2015 διέρρευσε το νέο λογότυπο της Cosmote μερικούς μήνες πριν την επίσημη ανακοίνωσή του από τον ΟΤΕ.

Στο Xblog θα δημοσιεύουμε τα καλύτερα νέα τεχνολογίας, καθώς και διάφορα άλλα σημαντικά νέα για την επικαιρότητα, την επιστήμη, τη ψυχαγωγία και τα αυτοκίνητα. Στο Tech Community θα δημοσιεύονται θέματα αποκλειστικά για τη τεχνολογία που αφορούν ακόμα και τον πιο προχωρημένο χρήστη.

Το Xblog θα γίνει η No. 1 προτεραιότητα της ομάδας μας. Σκοπεύουμε να αλλάξουμε ριζικά την εμφάνιση του blog, να προσθέσουμε νέες λειτουργίες (για παράδειγμα το σύστημα σχολίων Disqus), να κυκλοφορήσουμε δωρεάν εφαρμογές κινητών και tablets, και να κάνουμε κάποιες αλλαγές στον ‘πυρήνα’ του blog οι οποίες δεν θα είναι ορατές στους επισκέπτες. Το έχουμε ήδη μεταφέρει σε έναν ταχύτατο server.

Θέλω προσωπικά να ευχαριστήσω τον Γιάννη ο οποίος έκανε μια καταπληκτική δουλειά στο blog του. Θυμάμαι κάποτε διάβαζα το Xblog (μάλιστα είχα κερδίσει τα Windows 7 σε διαγωνισμό), και τώρα το διευθύνω. Ευχαριστώ, Γιάννη!

Μπορείτε να διαβάσετε για το αποχαιρετιστήριο μήνυμα του Γιάννη εδώ.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.