XBLOG logo @2x

Ποια είναι η μεγαλύτερη κατασκευάστρια SSD δίσκων;

SSD drives

Οι αποστολές SSD δίσκων μεγαλώνουν κάθε τρίμηνο εξαιτίας των υψηλών ταχυτήτων που προσφέρουν στα PC σε σύγκριση με τους κλασικούς μηχανικούς σκληρούς δίσκους. Η Samsung είναι η μεγαλύτερη κατασκευάστρια SSD δίσκων και NAND chip, και τώρα σύμφωνα με αναφορά της TrendFocus παραμένει η εταιρία με το μεγαλύτερο ποσοστό στην αγορά των SSD.

Σύμφωνα με τα νούμερα που δημοσίευσε η TrendFocus, 30.77 εκατομμύρια δίσκοι “στερεάς κατάστασης” στάλθηκαν στα καταστήματα μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2016, το οποίο αποτελεί αύξηση 32% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2015. Το μερίδιο αγοράς της Samsung άγγιξε το 42% πουλώντας 12.93 εκατομμύρια δίσκους αυτή τη περίοδο. Οι Sandisk (12.8%), LiteOn (11.4%), Kingston (9.3%), Micron (4.4%), Toshiba (3.9%) και Intel (3.7%) βρίσκονται πίσω από τους Κορεάτες.

Για την αύξηση της αγοράς των SSD δίσκων οφείλονται σε τεράστιο βαθμό οι επιχειρήσεις οι οποίες σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2015 αύξησαν τις αγορές δίσκων κατά 69%. Το μερίδιο της Samsung έπεσε από το 46.8% (13.82 εκατομμύρια κομμάτια) που ήταν το τέταρτο τρίμηνο του ’15 επειδή οι αποστολές των PC μειώθηκαν κατά 10%.

SSD Shipments TrendFocus Q1 2016 Market Share

Η Samsung έχει καταφέρει να κυριαρχήσει στην αγορά επειδή δεν πουλάει δίσκους μόνο στις μεγαλύτερες κατασκευάστριες υπολογιστών, συμπεριλαμβανομένων των Lenovo, Apple και HP, αλλά και απευθείας στους καταναλωτές. Ο κορεάτικος κολοσσός νωρίτερα αυτό το έτος κυκλοφόρησε τη ναυαρχίδα 750 EVO και τον φορητό δίσκο Portable SSD T3.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.