XBLOG logo @2x

Windows 7: Γνώμη μετά από μία πρώτη δοκιμή

Εδώ και μερικές μέρες είμαι ένας ευτυχισμένος χρήστης των νέων Windows 7. Για την ακρίβεια, έχω εγκαταστήσει στον υπολογιστή μου τα Windows 7 RC (Release Candidate), τα οποία μας έστειλε η Microsoft την προηγούμενη εβδομάδα. Παρόλο που έχω και τις δύο εκδόσεις (32-bit και 64-bit) προτίμησα να χρησιμοποιήσω αυτή με τα 32 για να είμαι σίγουρος ότι θα τρέχουν όλα σωστά.

Πριν την εγκατάσταση είχα ακούσει διάφορα για τους drivers που θα χρησιμοποιήσω, καθώς και ότι τα Windows 7 μπορεί να μην εντοπίζουν κάποιες από τις συσκευές που έχει πάνω το laptop μου. Τελικά δεν αντιμετώπισα κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα. Τα Windows 7 αμέσως μετά την εγκατάσταση εντόπισαν όλες τις συσκευές που έχει πάνω το laptop και κατέβασαν αυτόματα drivers για την κάρτα γραφικών μου (nvidia 8600 GT).

Το μόνο πρόβλημα που αντιμετώπισα ήταν με την διαχείριση ενέργειας της μπαταρίας, το οποίο όμως λύθηκε με το πολύ έξυπνο Action Center που σου βρίσκει τα προβλήματα του υπολογιστή σου και σε συμβουλεύει αναλόγως πώς να τα λύσεις.

Αυτό που δεν έχω καταφέρει ακόμα είναι να συγχρονίσω τις επαφές του κινητού μου με τον υπολογιστή μου. Το Windows Mobile Device Center εντοπίζει την συσκευή, πραγματοποιεί συγχρονισμό, αλλά δεν μεταφέρει τις επαφές.

Όλη η σχεδίαση των 7 νομίζω πως θυμίζει αρκετά τα Vista, ωστόσο επιτέλους μπορείς να αλλάξεις μία ρύθμιση στον υπολογιστή σου χωρίς να χρειάζεται 5-6 κλικ, πχ η ανάλυση της οθόνης αλλάζει μόνο με 2 κλικ!

Windows 7

Δεν μπορώ να πω με σιγουριά ότι τρέχουν αρκετά πιο γρήγορα από τα Vista στο laptop μου. Ωστόσο σε ένα netbook που αποφάσισα να τα δοκιμάσω, πραγματικά εντυπωσιάστηκα. Ενώ είχα την εντύπωση ότι θα «σέρνεται», συνέβη το αντίθετο. Τα Windows 7 έτρεχαν άνετα στο netbook το οποίο διαθέτει 1 GB RAM και επεξεργαστή Atom στα 1.6 GHz.

Η βαθμολογία που πήρε το laptop μου από το Windows Experience είναι 4,6 και είναι ακριβώς ίδια με αυτή που του έδιναν και τα Vista.

Πολύ  εντυπωσιακά είναι τα εικονίδια δίπλα από το σηματάκι της “Έναρξης”, όπου λειτουργούν σαν shortcuts για να τρέξει κάποιο πρόγραμμα αν δεν τρέχει ήδη. Αν όμως τρέχει, κάνοντας mouse over βλέπεις σε μικρογραφία όλα τα instances του προγράμματος, πράγμα πολύ βολικό γιατί μπορείς άνετα να μετακινηθείς από το ένα παράθυρο στο άλλο.

Αν αναρωτηθείτε που πήγε το κουμπάκι που σου δείχνει την επιφάνεια εργασίας όταν τρέχεις κάποιο πρόγραμμα, τότε αρκεί να πάτε το mouse κάτω – κάτω δεξιά, ακριβώς δίπλα από την ώρα για να το εντοπίσετε.

Γενικότερα είμαι πολύ ευχαριστημένος από τα νέα Windows 7. Μπορεί ακόμα να μην τα έχω δουλέψει πάρα πολύ, ωστόσο σίγουρα θα ακολουθήσει κι άλλο post μετά από αρκετές μέρες χρήσης, όπου θα έχω εντοπίσει περισσότερα θετικά ή αρνητικά στοιχεία του νέου λειτουργικού.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.