XBLOG logo @2x

Η Microsoft άρχισε να εμφανίζει περισσότερες διαφημίσεις στα Windows 10

Πληρώσατε τα €110/€165 που ζητάει η Microsoft για μια άδεια των Windows 10 ή μήπως αναβαθμιστήκατε στα 10 για να σταματήσουν οι ειδοποιήσεις για δωρεάν αναβάθμιση; Η Microsoft για να σας ευχαριστήσει θα εμφανίζει τώρα διαφημίσεις μπροστά στα μάτια σας.

Τα Windows 10 μέχρι σήμερα εμφάνιζαν διαφημίσεις για “προτεινόμενες” εφαρμογές του Store στην οθόνη κλειδώματος, στη μπάρα διεργασιών και στο Start menu. Αυτές όμως περνούσαν απαρατήρητες και δεν ενοχλούσαν. Οι νέες διαφημίσεις της Microsoft τώρα εμφανίζονται στο Quick Access, κάθε φορά που ανοίγετε το File Explorer για να δείτε τα αρχεία σας.

Για αρχή η εταιρία διαφημίζει το OneDrive, προσπαθώντας να πείσει τον χρήστη να αγοράσει ένα συνδρομητικό πακέτο, και υπάρχουν δύο κουμπιά, το ένα για περισσότερες πληροφορίες και το άλλο για παράλειψη.

Windows 10 File Explorer ad
$$$

Η Microsoft δηλώνει ότι αυτές οι διαφημίσεις είναι «πληροφορίες» σχεδιασμένες να βοηθήσουν τους χρήστες, όμως πάρα πολλοί είναι ενοχλημένοι που πλήρωσαν τόσα λεφτά για το λειτουργικό και η Microsoft έχει το θράσος να εμφανίζει τώρα διαφημίσεις.

Αυτή η πρακτική δεν είναι ούτε φιλική για τον ανταγωνισμό. Η Microsoft εκμεταλλεύεται το λειτουργικό σύστημά της για να προωθήσει τις υπηρεσίες της, κάτι στο οποίο εταιρίες όπως η Google και η Dropbox δεν έχουν πρόσβαση. Αυτή είναι μια τεράστια ευκαιρία για την εταιρία να προωθήσει τις cloud υπηρεσίες της στους εκατομμύρια χρήστες που δεν γνωρίζουν τα πλεονεκτήματα του cloud, και φαίνεται αποφασισμένη να την εκμεταλλευτεί όσο μπορεί, ακόμα και αν λάβει πολλά αρνητικά σχόλια.

Όπως και να ‘χει, όλες οι διαφημίσεις μπορούν να απενεργοποιηθούν μέσω των ρυθμίσεων του υπολογιστή. Μπορείτε να διαβάσετε τις οδηγίες εδώ.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.