XBLOG logo @2x

Windows 10 Fall Creators Update: Ό,τι πρέπει να ξέρετε για την επόμενη μεγάλη αναβάθμιση

Η Microsoft αποκάλυψε το Windows 10 Fall Creators Update, την επόμενη μεγάλη αναβάθμιση για υπολογιστές που θα φέρει πιο κοντά τα PC με τα smartphones, και θα βελτιώσει την εικονική πραγματικότητα. Ανακοινώθηκε στο συνέδριο BUILD 2017 και ακολουθεί το Windows 10 Creators Update που ξεκίνησε να κυκλοφορήσει αυτές τις μέρες στις 500 εκατομμύρια συσκευές με Windows 10.

Σε αντίθεση με το Creators Update που έφερε ελάχιστα χρήσιμα χαρακτηριστικά, το Fall Creators Update φέρνει νέα πράγματα που μπορούν να εκμεταλλευτούν εκατομμύρια χρήστες για να διευκολύνουν την ζωή τους. Ας τα δούμε:

1. Η Microsoft θα κυκλοφορήσει το Windows Story Remix το οποίο μπορούμε να πούμε ότι είναι η απάντηση στο iMovie της Apple. Ουσιαστικά επιτρέπει σε όλους τους χρήστες να δημιουργούν βίντεο με δικά τους κλιπ και εικόνες και αυτά μπορούν να συνοδεύονται με ήχους, λεζάντες και εφέ μετάβασης. Αντικείμενα από το Remix 3D μπορούν να προστεθούν στις εικόνες και τα κλιπ, ενώ άμα έχετε συσκευή που υποστηρίζει Windows Ink θα μπορείτε να ζωγραφήσετε επάνω τους – γενικά η Microsoft θέλει τα πάντα στην επόμενη έκδοση των Windows να υποστηρίζουν γραφίδες. Τέλος, άμα ζωγραφήσετε επάνω σε ένα συγκεκριμένο πρόσωπο ή αντικείμενο, η ζωγραφιά μπορεί να “κλειδώσει” επάνω τους και να τα ακολουθεί καθ’ όλη τη διάρκεια της ταινίας. Το Story Remix θα κυκλοφορήσει μέσω του Store.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

2. Επειδή σήμερα τα Windows μπορούν να ενσωματωθούν σε διαφορετικούς τύπους συσκευών, και όχι μόνο σε υπολογιστές, η Microsoft ανέπτυξε το Fluent Design System το οποίο είναι κάτι αντίστοιχο με το Material Design της Google. Ουσιαστικά είναι “κανόνες” που διασφαλίζουν ότι τα Windows 10 θα τρέχουν σωστά σε κάθε συσκευή, είτε αυτή είναι ένα μικρό κινητό είτε ένας μεγάλος υπολογιστής ή κράνος εικονικής πραγματικότητας.

3. Με το νέο Timeline μπορείτε να πάτε πίσω στον χρόνο και να συνεχίσετε μία δραστηριότητα από εκεί που σταματήσετε. Για παράδειγμα, άμα χθες κλείσατε τον υπολογιστή σας ενώ σερφάρατε στο Διαδίκτυο με 15 καρτέλες ανοιχτές, θα μπορείτε να ανοίξετε το Timeline, να πάτε στη χθεσινή ημερομηνία και να πατήσετε τον browser για να συνεχίσετε το σερφάρισμα από εκεί που σταματήσατε. Το Timeline υποστηρίζει εφαρμογές, αρχεία και websites και διαθέτει δυνατότητα αναζήτησης. Τέλος, άμα έχετε τα αρχεία σας στο OneDrive θα μπορείτε να συνεχίσετε τη δουλειά σας από το ένα PC στο άλλο, ή από το PC στο smartphone σας ακόμα και αν δεν έχετε στην δεύτερη συσκευή τα απαραίτητα αρχεία (θα τα φορτώσει η Cortana από το OneDrive).

Windows 10 Fall Creators Update Timeline

4. Πιθανότητα έχετε ένα Windows 10 PC ή tablet και ένα Android κινητό ή ένα iPhone και ένα iPad. Εφόσον η Cortana είναι διαθέσιμη σε όλες αυτές τις συσκευές, τώρα μπορείτε να συνεχίσετε τη δουλειά από το PC στο κινητό ή το tablet ή να συνεχίσετε το σερφάρισμα από εκεί που σταματήσατε στο PC.


Διαβάστε επίσης: Τα iTunes, Ubuntu, SUSE και Fedora θα κυκλοφορήσουν στο Store των Windows 10


Windows 10 Fall Creators Update cloud clipboard

5. Με το Windows 10 Fall Creators Update ό,τι κάνετε αντιγραφή θα αντιγράφεται και στο κινητό ή το tablet σας. Το λειτουργικό απέκτησε επιτέλους ενιαίο clipboard όπως το macOS, επομένως ό,τι αντιγράφετε στο PC αντιγράφεται και στην iOS ή Android συσκευή σας. Η Microsoft λέει ότι υποστηρίζεται κείμενο, φωτογραφίες, κινούμενα GIF, τοποθεσίες στον χάρτη και άλλα. Το Swiftkey -που έχει εξαγοράσει η Microsoft- θα υποστηρίζει και αυτό το ενιαίο clipboard των Windows 10.

6. Όσοι χρησιμοποιείτε το OneDrive θα χαρείτε να μάθετε ότι το Files On-Demand είναι -ξανά- διαθέσιμο. Με αυτό μπορείτε να βλέπετε τα αρχεία που έχετε στο OneDrive στο PC, χωρίς όμως να είναι αποθηκευμένα. Για παράδειγμα, άμα έχετε αρχεία συνολικού μεγέθους 1TB στο OneDrive, αλλά το Windows tablet σας έχει μόνο 64GB χώρο, θα βλέπετε τα πάντα στο File Explorer του tablet, και το 1TB, αλλά δεν θα είναι αποθηκευμένα στον δίσκο.

Windows 10 Fall Creators Update Windows Mixed Reality Development Edition

7. Με το Windows 10 Fall Creators Update, όσοι έχετε κράνη εικονικής πραγματικότητας θα έχετε πολύ καλύτερη υποστήριξη για τα Windows Mixed Reality controllers κίνησης.

Το Windows 10 Fall Creators Update θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.