XBLOG logo @2x

Τα Windows 10 υιοθετούν δύο χρήσιμα χαρακτηριστικά των Mac

Η Microsoft αποφάσισε να προσθέσει στα Windows δύο χρήσιμα χαρακτηριστικά που απολαμβάνουν οι χρήστες Mac τους τελευταίους μήνες. Τα χαρακτηριστικά θα γίνουν διαθέσιμα σε όλους όσους έχουν τα Windows 10, με το Creator’s Update του Απριλίου.

Το πρώτο χαρακτηριστικό ονομάζεται “Compact Overlay” και ουσιαστικά είναι η λειτουργία Picture-in-Picture που γνωρίσαμε πρώτα στο iPad και αργότερα Mac. Επιτρέπει στον χρήστη να ανοίξει το βίντεο που βλέπει σε ένα μικρό παράθυρο το οποίο αιωρείται πάνω από τις υπόλοιπες εφαρμογές για να συνεχίσει την προβολή του ακόμα και όταν αλλάξει πρόγραμμα.

Windows 10 Creator’s Update Compact Overlay


Διαβάστε επίσης: Δείτε τις πρώτες εικόνες του Windows 10 Cloud, την απάντηση της Microsoft στο Chrome OS


Το δεύτερο ονομάζεται “Dynamic Lock” και είναι παρόμοιο με το αυτόματο ξεκλείδωμα των Mac όταν ο χρήστης τα ανοίγει (αναγνωρίζοντας το Apple Watch του κατόχου). Στα Windows, το “Dynamic Lock” αναγνωρίζει το smartphone του χρήστη μέσω Bluetooth και όταν πλησιάζει το PC αυτό ξεκλειδώνει αυτόματα. Επίσης μπορεί να κλειδώνει τον υπολογιστή όταν χαθεί η σύνδεση με το κινητό.

Windows 10 Creator’s Update Dynamic Lock

Τέλος, στα Windows 10 Creator’s Update έχει αλλάξει το εικονίδιο Share και προστέθηκαν επιπλέον τίτλοι παιχνιδιών στη Game Bar.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.