XBLOG logo @2x

Windows 10 Anniversary Update: Έρχεται στις 2 Αυγούστου με Linux

Linux προγράμματα θα μπορούν να τρέχουν από τις 2 Αυγούστου όλα τα PC με Windows 10, αφού τότε θα κυκλοφορήσει η νέα αναβάθμιση Windows 10 Anniversary Update. Είναι μια δωρεάν αναβάθμιση για τα PC -που λογικά θα εγκατασταθεί αυτόματα- και φέρνει νέα χρήσιμα χαρακτηριστικά, όπως:

  • Υποστήριξη πρόσθετων στον browser Microsoft Edge , στα οποία συμπεριλαμβάνονται τα LastPass και AdBlock Plus
  • Βελτιωμένες λειτουργίες ασφαλείας για είσοδο στον υπολογιστή με χρήση βιομετρικών στοιχείων στο Windows Hello, και στον Microsoft Edge για είσοδο σε υποστηριζόμενες ιστοσελίδες, αλλά και ανανεωμένο Windows Defender
  • Χρήση της ψηφιακής βοηθού Cortana από την οθόνη κλειδώματος και συγχρονισμός των ειδοποιήσεων απ’ όλες τις συσκευές του χρήστη
  • Υποστήριξη του Xbox Play Anywhere για να μπορείς να παίζεις τα παιχνίδια σου σε όλες τις συσκευές σου (π.χ. σε άλλο Windows PC ή στο Xbox One)
  • Υποστήριξη του Windows Ink για να μπορείς να γράφεις σημειώσεις με γραφίδα σε υπολογιστή-tablet με οθόνη αφής

Ακόμη, αξιοσημείωτη είναι η άφιξη του «Windows Sybsystem for Linux» που αναπτύχθηκε από κοινού με την Canonical και επιτρέπει στον χρήστη να ανοίξει terminal και να εκτελέσει στο PC εντολές του Linux, καθώς και να τρέξει προγράμματα για Ubuntu. Μπορείτε να διαβάσετε λεπτομέρειες στην σχετική ανακοίνωση.

Υπενθυμίζουμε ότι η δωρεάν αναβάθμιση στα Windows 10 ισχύει έως τις 29 Ιουλίου 2016. Το Windows 10 Anniversary Update θα διατίθεται επίσης δωρεάν για όλους τους χρήστες Windows 10 (όχι για Windows 7/8.1) από τις 2 Αυγούστου.

Διάβασε επίσης: Windows 10 Anniversary Update, τι νέο έρχεται

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.