XBLOG logo @2x

WIND Ελλάς: Εκσυγχρονίζει το Δίκτυό της σε όλη την Ελλάδα

Σε συνεργασία με την Huawei προχωράει η WIND Ελλάς για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση του ραδιοδικτύου της σε όλη την Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε σήμερα η εταιρία.

Το έργο, μοναδικό σε μέγεθος για τα δεδομένα της ελληνικής τηλεπικοινωνιακής αγοράς, θα έχει ως αποτέλεσμα την «αναγέννηση» του δικτύου της εταιρίας, καθώς θα δημιουργήσει ένα εντελώς νέο ραδιοδίκτυο για τη WIND Ελλάς. Με την ολοκλήρωση του εκσυγχρονισμού, το δίκτυο της WIND θα είναι από τα κορυφαία στην Ευρώπη και οι πελάτες της εταιρίας θα απολαμβάνουν το πιο γρήγορο δίκτυο στην Ελλάδα με ταχύτητες που θα αγγίζουν τα 42Mbps!

Το έργο εκσυγχρονισμού του ραδιοδικτύου θα απορροφήσει σημαντικό μέρος των προγραμματισμένων επενδύσεων της WIND Ελλάς για τα επόμενα 3 χρόνια, οι οποίες συνολικά ανέρχονται στα 300 εκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αναβάθμιση δικτύου που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα και θα ολοκληρωθεί σε χρόνο ρεκόρ, αν λάβουμε υπόψη ότι θα αλλάξει εξ΄ολοκλήρου ένα δίκτυο που χτιζόταν επί 18 χρόνια.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του έργου, ο εκσυγχρονισμός του ραδιοδικτύου της WIND θα ξεκινήσει σύντομα και οι πρώτες πόλεις που θα είναι έτοιμες ως τα μέσα του 2012 θα είναι η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη. Σύντομα θα ακολουθήσει η υπόλοιπη Ελλάδα και το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2013.

Στο πλαίσιο του έργου θα αντικατασταθούν τα δομικά στοιχεία του ραδιοδικτύου της εταιρίας, καθώς και όλη η πρώτη βαθμίδα του Δικτύου Μετάδοσης. Ο νέος εξοπλισμός του ραδιοδικτύου θα περιλαμβάνει λύσεις Single BTS και Multi-mode BSC, οι οποίες υποστηρίζουν αποτελεσματικά πολλαπλές τεχνολογίες κινητής τηλεφωνίας. Η πρώτη βαθμίδα του Δικτύου Μετάδοσης της WIND θα αναβαθμιστεί επίσης με την εισαγωγή μίας λύσης ενιαίας μετάδοσης που εξασφαλίζει ιδιαίτερα υψηλές ταχύτητες, χωρητικότητα, υψηλή αξιοπιστία και έξυπνη λειτουργία. Το πρωτόκολλο All iP θα εγκατασταθεί σε όλο το δίκτυο.

Το έργο του εκσυγχρονισμού του δικτύου της εταιρίας έχει και σημαντική οικολογική αξία, καθώς θα περιορίσει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της WIND. Συγκεκριμένα, θα εξοικονομήσει το 40% της κατανάλωσης ενέργειας σε ετήσια βάση, μειώνοντας αντίστοιχα τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα. Ο νέος εξοπλισμός θα είναι σημαντικά μικρότερος σε όγκο σε σύγκριση με τον προϋπάρχοντα και χάρη στον έξυπνο σχεδιασμό του προσφέρει τη μέγιστη απόδοση και χωρητικότητα με τη μικρότερη κατανάλωση ενέργειας. Επιπλέον η ψύξη των μονάδων γίνεται με φυσικούς τρόπους και όχι με τη χρήση κλιματιστικών, με συνέπεια την περιορισμένη κατανάλωση ενέργειας.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.