XBLOG logo @2x

Η Western Digital ανακοίνωσε τους πρώτους της SSD, Green και Blue

Η Western Digital για χρόνια πρόσφερε σκληρούς δίσκους, και φέτος αποφάσισε να εισέλθει από τις τελευταίες εταιρίες στην αγορά των SSD δίσκων που αποτελούν το μέλλον στους υπολογιστές. Για κάποιο λόγο η εταιρία είχε πεισμώσει και δεν ήθελε να λανσάρει δίσκους στερεάς κατάστασης.

Οι πρώτοι SSD δίσκοι ονομάζονται WD Blue και WD Green. Οι WD Blue είναι βελτιστοποιημένοι για πολυδιεργασία και εφαρμογές που καταναλώνουν πολλούς πόρους στα desktop PC και τα laptops. Έρχονται σε διαφορετικούς τύπους, σε 2.5” (πάχος 7,0mm) και σε M.2 2280, και διαφορετικές χωρητικότητες (250GB, 500GB και 1ΤΒ). Οι “μπλε” προσφέρουν διαδοχικές ταχύτητες ανάγνωσης και εγγραφής έως και 545MB/s και 525MB/s αντίστοιχα, και έχουν αντοχή έως και 400TBW. Το κόστος τους ξεκινάει από τα $79 και φτάνει τα $299.

Οι WD Green απευθύνονται σε πιο απλούς χρήστες, αλλά εξακολουθούν να έρχονται σε δύο form-factors (2.5” και M.2 2280). Έχουν χωρητικότητες 120GB και 240GB και είναι ιδανικοί για laptops επειδή έχουν χαμηλή κατανάλωση ενέργειας. Οι διαδοχικές ταχύτητες ανάγνωσης και εγγραφής φτάνουν έως και τα 540MB/s και 405MB/s αντίστοιχα, και έχουν αντοχή έως και 80TBW. Οι “πράσινοι” SSD θα κυκλοφορήσουν φέτος σε επιλεγμένες αγορές. Και οι δύο σειρές καλύπτονται με τριετής εγγύηση.

Η είσοδος της Western Digital στην αγορά των solid state drives ήταν λίγο πολύ αναμενόμενη αφού η εταιρία επένδυσε 19 δισεκατομμύρια δολάρια τον περασμένο Μάιο για να εξαγοράσει την SanDisk, μια διάσημη εταιρία τόσο για τις κάρτες microSD όσο και για τους SSD δίσκους της, με μεγάλο μερίδιο στην αγορά.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.