XBLOG logo @2x

Η Western Digital εξαγόρασε την SanDisk με $19 δις

Η Western Digital, η μεγαλύτερη κατασκευάστρια δίσκων στον κόσμο, πρόκειται να γίνει πολύ μεγαλύτερη με την εξαγορά της SanDisk. Η εταιρία ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκαν όλες οι νομικές διαδικασίες και η εξαγορά της SanDisk θα ολοκληρωθεί χωρίς προβλήματα.

Για $19 δισεκατομμύρια η Western Digital πλέον κατέχει την SanDisk. Η SanDisk είναι γνωστή για τους SSD δίσκους, τα USB flash drives και τις κάρτες μνήμες της, ενώ έχει επίσης επεκταθεί στην αγορά των σκληρών δίσκων για επαγγελματικά laptops και κατασκευάζει μνήμες για τρίτους κατασκευαστές, όπως την Apple και την Nvidia. Το 2014, ο ιδρυτής της SanDisk Dr. Eli Harari είχε τιμηθεί από τον Πρόεδρο Ομπάμα επειδή «έφερε την επανάσταση στην αγορά των flash μνημών.»

Και οι δύο εταιρίες έχουν έδρα στη Καλιφόρνια, αλλά το τελευταίο «ναι» για την εξαγορά ήρθε σήμερα από Υπουργείο Εμπορίου της Κίνας. Σε δήλωσή του, ο SanDisk CEO Sanjay Mehrotra είπε ότι η εταιρία του «ανυπομονεί να συνεισφέρει στην επιτυχία της Western Digital καθώς αυτή σχηματίζεται στη κορυφαία εταιρία με λύσεις αποθήκευσης.» Η αγορά θα ολοκληρωθεί πλήρως στις 12 Μαίου.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.