XBLOG logo @2x

Βενζίνη: Πώς θα ανακόψουμε τη συνεχή άνοδο των τιμών;

Εδώ και καιρό κυκλοφορεί ένα email σχετικά με το πώς μπορούμε να πετύχουμε τη μείωση της τιμής της βενζίνης, που τραβάει συνεχώς την ανηφόρα και που όπως πάμε δε θα αργήσει η ώρα που θα την πληρώνουμε με 2 ευρώ/λίτρο.

Ο τρόπος που προτείνεται είναι να μην αγοράζουμε βενζίνη από Shell και BP, αλλά από άλλες εταιρίες, ώστε αυτές οι δύο εταιρίες να μειώσουν τις τιμές τους και να ακολουθήσουν και οι άλλες μικρότερες εταιρίες και να καταφέρουμε τελικά να ρίξουμε την τιμή.

Δεν πιστεύω ότι μπορούμε να πετύχουμε έτσι κάτι τέτοιο. Άλλωστε είναι γνωστό ότι καταναλωτική συνείδηση δεν έχουμε στην Ελλάδα.

Για παράδειγμα αν πούμε ότι για μια εβδομάδα δεν αγοράζουμε βενζίνη, οι περισσότεροι θα πάμε πριν από αυτή την εβδομάδα να “φουλάρουμε” για να μην ξεμείνουμε και αντί να βάζαμε πχ 20 ευρώ στα μισά της εβδομάδας, θα βάλουμε 50 ευρώ πριν από αυτή την εβδομάδα, οπότε δεν αλλάζει κάτι.

Το καλοκαίρι βρέθηκα για ολιγοήμερες διακοπές στο νησί απ΄όπου κατάγομαι, τη Σκόπελο. Εκεί η τιμή της αμόλυβδης έπαιζε στο 1,90-1,93 ευρώ/λίτρο. Στα ίδια επίπεδα “παίζει” η τιμή της βενζίνης σε πολλές άλλες περιοχές της Ελλάδας και ειδικά στα νησιά. Σκεφτείτε τι έχει να γίνει μέσα στο χειμώνα, για να μη μιλήσω για το επόμενο καλοκαίρι.

Αυτό που παρατηρείται πάντως είναι ότι ο κόσμος χρησιμοποιεί πλέον λιγότερο το αυτοκίνητό του, περιορίζει τις μετακινήσεις του, αφού δε μπορεί να κάνει αλλιώς, εκεί που έχει φτάσει η τιμή της βενζίνης.

Και αυτό μπορεί να το διαπιστώσει εύκολα κανείς, βλέποντας ότι στους δρόμους η κίνηση πλέον είναι σημαντικά μικρότερη από την κίνηση που συναντούσαμε παλαιότερα, πριν 2-3-4 χρόνια.

Παραθέτω το email που κυκλοφορεί, αν και όπως έγραψα παραπάνω δεν πιστεύω ότι μια τέτοια κίνηση, “αποκλεισμού” δηλαδή ειδικά της Shell και της BP, ότι θα έχει αποτέλεσμα.

Προωθήστε το σε όσους περισσότερους μπορείτε.
Έστω κι αν δεν έχετε αυτοκίνητο μπορείτε να αποστείλετε το μήνυμα αυτό σε φίλους σας, διότι αφορά σε έναν έξυπνο πόλεμο κατά των εταιρειών πετρελαίου.
Λένε ότι οι τιμές της βενζίνης θέλουν να φτάσουν τα 2 ευρώ το λίτρο!
Θέλετε να κατεβούν οι τιμές? Πρέπει να αντιδράσουμε από κοινού!
Υπάρχει μια κίνηση πολύ πιο αποδοτική απ’ αυτή που είχε προταθεί παλιότερα (δηλαδή να μην αγοράζουμε βενζίνη για κάποιες μέρες κάτι το οποίο είναι απλά ανέφικτο μιας και δεν γίνεται να μείνουμε χωρίς βενζίνη, λόγω μετακίνησης, εργασίας, κλπ.).
Αφού χρειαζόμαστε τα αυτοκίνητα μας, δε μπορούμε να κάνουμε απεργία στην αγορά βενζίνης…
Μπορούμε όμως να αντιδράσουμε στον πόλεμο των τιμών…
Ο μόνος τρόπος λοιπόν για να δούμε την τιμή να κατεβαίνει, είναι να χτυπήσουμε το πορτοφόλι των “μεγαλύτερων εταιρειών” αρνούμενοι να αγοράσουμε τη βενζίνη τους!
ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΒΕΝΖΙΝΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ (SHELL και ΒΡ).
Υπάρχουν και άλλες αξιόλογες εταιρίες καυσίμων που μπορούν να εξυπηρετήσουν και να ικανοποιήσουν τις ανάγκες του μεταφορικού μας.
Εάν ΔΕΝ πουλήσουν βενζίνη ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΚΥΡΙΑΡΧΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ, θα αναγκαστούν να μειώσουν την τιμή της!
Αυτό, θα προκαλέσει ένα φαινόμενο “ντόμινο”!
Έτσι εάν συμβεί αυτό, θα αναγκαστούν να τις ακολουθήσουν και οι άλλες εταιρίες!
Για να προκληθεί όμως ένα τέτοιο “χτύπημα-ντόμινο” θα πρέπει να εξασφαλίσουμε τη συνεργασία όσο περισσότερων καταναλωτών γίνεται.
Το διαδίκτυο μας δίνει τη δυνατότητα να το πετύχουμε.
Το μήνυμα αυτό εστάλη αρχικά σε 40 άτομα. Εάν καθένας απ’ αυτούς το διαδώσει και το στείλει ΈΣΤΩ σε 10 γνωστούς του, θα γίνει 40 x 10 = 400 … και στην συνέχεια 400 x 10 = 4000 άτομα … κ.ο.κ.
Αλλά εμείς προσπαθούμε να το στείλουμε σε όσους περισσότερους μπορούμε!
Εξάλλου δεν έχουμε να χάσουμε απολύτως τίποτα! Ίσα ίσα που μπορεί να κερδίσουμε και κάτι.
Το μήνυμα αυτό, λοιπόν, θα έχει βρει εκατομμύρια αποδέκτες στους καταναλωτές καυσίμων.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.