XBLOG logo @2x

Τι δώρα κάνουν οι Έλληνες την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου; (έρευνα)

Βρισκόμαστε λίγες μέρες πριν από την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, γιορτή των ερωτευμένων για όσους δέχονται αυτή την ημέρα-γιορτή, και το eBay σε συνεργασία με την Focus Bari πραγματοποίησαν μία έρευνα, τα αποτελέσματα της οποίας μας δείχνουν τις προτιμήσεις των Ελλήνων όσον αφορά τα δώρα που κάνουν αυτή την ημέρα…

Πόσα χρήματα διαθέτουν οι Έλληνες και οι Ελληνίδες για να κάνουν δώρα στο έτερον ήμισυ την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου; Τι δώρα προτιμούν να κάνουν περισσότερο; Ποιο είναι το δημοφιλέστερο δώρο;

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο του 2011 και από τα αποτελέσματα προκύπτει ότι η πλειοψηφία αυτών που απάντησαν θεωρεί ότι δεν είναι αναγκαίο να ξοδέψει κανείς μια περιουσία για να ευχαριστήσει τον αγαπημένο ή την αγαπημένη του.

Πόσα ξοδεύουν για δώρο και ποιοι ξοδεύουν περισσότερα;

Συγκεκριμένα, οι Έλληνες ξοδεύουν κατά μέσο όρο 41 ευρώ για να αγοράσουν ένα ρομαντικό δώρο για την περόσταση. Επίσης, οι άνδρες είναι αυτοί που βάζουν το χέρι λίγο πιο βαθειά στην τσέπη για αγορά δώρου από τις γυναίκες, αφού ξοδεύουν 45 ευρώ για δώρο κατά μέσο όρο, έναντι 37,5 ευρώ που ξοδεύουν οι γυναίκες. Οι συμμετέχοντες μεγαλύτερης ηλικίας (25-34) στην έρευνα διαθέτουν μεγαλύτερα ποσά για αγορά δώρου σε σύγκριση με τους νεότερους (18-24).

Ποια είναι τα δημοφιλέστερα δώρα;

Στην κορυφή της λίστας με τα δημοφιλέστερα είδη δώρων συναντάμε τα αισθησιακά εσώρουχα (68%), ακολουθούν τα καλλυντικά/αρώματα (55%) και τα είδη ένδυσης (42%). Έπονται τα κοσμήματα και τα βιβλία. Το 38% των Ελλήνων δήλωσε ότι το καλύτερο δώρο για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι τα σέξι εσώρουχα, με το 42% των ανδρών να δηλώνει ότι κάνει ένα βήμα παραπάνω και τα δωρίζει στο έτερον ήμισυ! Επίσης το 33% των γυναικών που πήρε μέρος στην έρευνα παραδέχθηκε ότι τα αισθησιακά εσώρουχα είναι η τέλεια επιλογή δώρου για την ημέρα αυτή!

Τι έψαξαν οι Έλληνες περισσότερο στο eBay;

Μόνο τον Ιανουάριο του 2011 οι Έλληνες στο eBay έψαξαν περισσότερο χρησιμοποιώντας τα εξής keywords: «sexy lingerie», «dresses», «t-shirts», «tops», «wristwatches», «earrings». Τα συγκεκριμένα στοιχεία βλέπουμε ότι «συμφωνούν» με τα αποτελέσματα της έρευνας του eBay για τις προτιμήσεις των Ελλήνων όσον αφορά τα δώρα την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Σχόλιο από την Alina Prawdizk του eBay

Η Alina Prawdizk είναι επικεφαλής του τμήματος Διεθνούς Επέκτασης του eBay. Σχετικά με την έρευνα για τις προτιμήσεις των Ελλήνων για τα δώρα την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου δήλωσε:

«Στο eBay International Market μπορεί κανείς να βρει πολύ καλές προσφορές για κορυφαία brands ρούχων, παπουτσιών, αξεσουάρ και εσωρούχων. Οι Έλληνες κυνηγοί ευκαιριών διαθέτουν περισσότερα από μια ρομαντική προσωπικότητα… Μέσω του eBay International Market διαθέτουν τον τρόπο και την δυνατότητα να βρίσκουν μοναδικά brands εσωρούχων που δεν υπάρχουν στην τοπική αγορά σε εξαιρετικά συμφέρουσες τιμές».

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.