XBLOG logo @2x

Η Sony θα πρέπει να ανταγωνιστεί το νέο Android smartphone της VAIO

Η Sony πούλησε το τμήμα υπολογιστών VAIO το 2014, και τότε το brand μετατράπηκε σε κανονική εταιρία υπό νέα διοίκηση. Τώρα η VAIO επέστρεψε στην αγορά των κινητών τηλεφώνων για να στοιχειώσει την παλιά μητρική της με ένα νέο Android smartphone — το VAIO Phone A.

Αν και πολλοί θα νομίζουν ότι αυτό είναι το πρώτο κινητό της VAIO, στη πραγματικότητα είναι το δεύτερο. Το πρώτο της εταιρίας ονομαζόταν Phone Biz και ανακοινώθηκε τον Φεβρουάριο του προηγούμενου έτους. Το κινητό πέρασε απαρατήρητο γιατί όχι μόνο έτρεχε Windows Phone, αλλά ούτε κυκλοφόρησε ποτέ στην ήπειρό μας.

Το νέο VAIO Phone A είναι μάλλον ένα αδερφάκι του Phone Biz, και όχι διάδοχος, επειδή έχει παρόμοια χαρακτηριστικά με το Biz. Συγκεκριμένα ενσωματώνει 5,5-ιντσών HD οθόνη, 3 GB μνήμη RAM, Snapdragon 617 επεξεργαστή, 16 GB χωρητικότητα, 13-megapixels κάμερα, 5-megapixels εμπρόσθια κάμερα και 2,800 mAh μπαταρία.


Το VAIO Phone A έχει διαστάσεις 156x77x8,3 χιλιοστά και βάρος 167 γραμμάρια, και σε αντίθεση με την Windows παραλλαγή του υποστηρίζει δύο κάρτες SIM. Όσο για το λειτουργικό του, φαίνεται ότι τρέχει το Android 6.0 Marshmallow χωρίς πρόσθετο λογισμικό από την Γιαπωνέζικη κατασκευάστρια.

Το νέο smartphone θα κυκλοφορήσει στην Ιαπωνία όπου η Sony είναι η δεύτερη μεγαλύτερη μεγαλύτερη κατασκευάστρια κινητών (με ποσοστό 12%) μετά την Apple (47%). Παρότι η VAIO δεν μπορεί να απειλήσει την Sony, αν βάλει μια καλή τιμή στο Phone A ίσως καταφέρει να κλέψει μερικές πωλήσεις από την Sony.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.