XBLOG logo @2x

Η Yahoo κατασκόπευε όλα τα emails που λάμβαναν οι πελάτες της το 2015

Η Yahoo Inc το περασμένο έτος έστησε ένα λογισμικό για να κατασκοπεύει τα εισερχόμενα emails των πελατών της, μετά από απαίτηση των μυστικών υπηρεσιών των Η.Π.Α., σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Η εταιρία συμμορφώθηκε με την απαίτηση της κυβέρνησης των Η.Π.Α. και σκάναρε χιλιάδες εκατομμύρια Yahoo Mail λογαριασμούς για λογαριασμό της υπηρερίας National Security Agency (NSA) ή του FBI, αποκάλυψαν τρεις πρώην υπάλληλοι της εταιρίας (και ένας τέταρτος επιβεβαίωσε τους ισχυρισμούς).

Μερικοί ειδικοί στα θέματα παρακολούθησης είπαν ότι αυτή είναι η πρώτη υπόθεση που μια αμερικάνικη εταιρία Internet συμφωνεί στο αίτημα υπηρεσιών να αναζητήσει τα εισερχόμενα μηνύματα.

Δεν έχει γίνει γνωστό τί έψαχναν οι Αμερικάνοι, μόνο ότι ήθελαν να βρουν ένα συγκεκριμένο σετ χαρακτήρων. Αυτό θα μπορούσε να είναι μία φράση σε ένα email ή σε ένα επισυναπτόμενο αρχείο, είπαν οι πηγές του Reuters που ήθελαν να κρατήσουν την ταυτότητά τους κρυφή.

Το Reuters δεν μπόρεσε να καθορίσει τι πληροφορίες έψαχνε το Yahoo, και αν οι πράκτορες των υπηρεσιών υπέβαλαν και σε άλλους παρόχους email το ίδιο αίτημα.

Σύμφωνα με δύο από τους πρώην υπαλλήλους, η CEO της εταιρίας, Marissa Mayer, επειδή δέχτηκε το αίτημα κάποιοι εκτελεστικοί της εταιρίας παραιτήθηκαν, όπως ο ανώτερος υπάλληλος ασφάλειας πληροφοριών Alex Stamos που έφυγε τον Ιούνιο του 2015 και τώρα έχει την ανώτερη θέση στον τομέα της ασφάλειας της Facebook Inc.

«Η Yahoo είναι μια νομοταγής εταιρεία, και συμμορφώνεται με τους νόμους των Ηνωμένων Πολιτειών,» απάντησε η εταιρία στις ερωτήσεις του Reuters σχετικά με αυτό το θέμα και αρνήθηκε να δώσει περαιτέρω σχόλια.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.