XBLOG logo @2x

Η νέα έκδοση του Twitter θα σας σώσει data και χώρο στο κινητό

Η Twitter λάνσαρε μια lite έκδοση του κοινωνικού της δικτύου η οποία έχει σχεδιαστεί για να σας σώσει δεδομένα και αποθηκευτικό χώρο στο κινητό. Φυσικά θα ευνοηθούν και όσοι ζουν σε περιοχές με κακή κάλυψη δικτύου επειδή οι σελίδες θα φορτώνουν ταχύτερα.

Το Twitter Lite, όπως και ονομάζεται, πρόκειται για μια λειτουργία στον ιστότοπο του Τwitter για κινητά τηλέφωνα που ενεργοποιείται μέσα από τις ρυθμίσεις. Φορτώνει κάτω από 5 δευτερόλεπτα σε 3G δίκτυα (δηλ. 30% ταχύτερα) και εξοικονομήσει έως 70% των δεδομένων επειδή φορτώνει τις εικόνες σε πολύ χαμηλή ανάλυση έως ότου πατήσετε επάνω τους.

Το Twitter Lite είναι ένα Progressive Web App (PWA) και αναπτύσσεται σε συνεργασία με τη Google. Στο Android μπορείτε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις στο κινητό και αν το προσθέσετε στο κινητό σας (δημιουργώντας συντόμευση στην αρχική οθόνη) θα εμφανιστεί στο συρτάρι εφαρμογών μαζί με τις υπόλοιπες εφαρμογές που έχετε εγκαταστήσει από το Play Store. Μπορείτε να κάνετε το ίδιο και στο iPhone, αλλά δεν θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις. Στο κινητό καταλαμβάνει λιγότερο από 1MB χώρο.

Το Lite έχει γίνει διαθέσιμο σε όλο τον κόσμο, είναι μεταφρασμένο σε 42 γλώσσες και μπορείτε να το δοκιμάσετε μέσω του mobile.twitter.com.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.