XBLOG logo @2x

Troktiko: Προσωρινή αναστολή της λειτουργίας του

Το δημοφιλέστερο ελληνικό blog και ένα από τα δημοφιλέστερα blog στον κόσμο, το Troktiko, ανακοίνωσε ότι αναστέλλει προσωρινά την λειτουργία του. Το τελευταίο post δημοσιεύτηκε σήμερα στις 7:15 το πρωί και έχει να κάνει με την κηδεία του Σωκράτη Γκιόλια, ενώ αναφέρεται και η προσωρινή αναστολή της λειτουργίας του blog.

Προσωρινή αναστολή λειτουργίας

Στις 7:15 σήμερα το πρωί ανέβηκε ένα post σχετικά με την κηδεία του Σωκράτη Γκιόλια, που θα γίνει στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων στην Ηλιούπολη σήμερα στις 4:30 το μεσημέρι. Στο τέλος αυτού του post αναφέρεται ότι το blog Troktiko αναστέλλει προσωρινά την λειτουργία του.

Πιστεύω ότι αυτό γίνεται λόγω της κηδείας του Σωκράτη και δεν πρόκειται για “γενικότερη” αναστολή της λειτουργίας του blog. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν η λειτουργία του blog συνεχιστεί με τους ίδιους αποκαλυπτικούς ρυθμούς που γνωρίζαμε μέχρι χθες.

Ακολουθούν τα όσα αναφέρονται στο τελευταίο post που δημοσιεύτηκε στις 7:15 σήμερα το πρωί:

«Σήμερα στον ιερό ναό Αγίων Αναργύρων Ηλιουπόλεως στις 4:30 θα τελεστεί η νεκρώσιμος ακολουθία του Σωκράτη Γκιόλια. Ανυπότακτος, ελεύθερος και ανεξάρτητος είναι λίγες λέξεις που μπορούν να τον περιγράψουν. Ο θεός να τον αναπαύσει… Το troktiko αναστέλει την λετουργία του προσωρινά».

Troktiko: Η ιδέα και το όραμα του Σωκράτη Γκιόλια

Χθες, Δευτέρα 19 Ιουλίου, δημοσιεύτηκε στο Troktiko το παρακάτω post, μέσω του οποίου έγινε γνωστό ότι το Troktiko ήταν ιδέα και όραμα του Σωκράτη Γκιόλια, αν και νωρίτερα κάτι τέτοιο νωρίτερα είχε διαψευστεί με άλλο post, κάτι που όπως εξηγεί το παρακάτω post οφειλόταν σε νέα παιδιά που δεν γνώριζαν τον Σωκράτη.

Δείτε το σχετικό post που δημοσιεύτηκε χθες στο Troktiko:

«Επίσημα σαν blog σας αναφέρουμε ότι το όραμα και η ιδέα του troktiko.blogspot.com ήταν του Σωκράτη Γκιόλια! Ναι η ιδέα και το όραμα αυτού του blog ανήκε στον Σωκράτη Γκιόλια και όλοι εμείς πορευτήκαμε με τούτη την ιδέα, ενός ανεξάρτητου blog που θα μπορούσε να είναι η φωνή όλων σας.

Αυτό που ήθελε ο Σωκράτης Γκιόλιας είναι να υπάρχει ένα ανεξάρτητο μέσο στο οποίο όποιος αισθάνεται αδικημένος, να μπορεί να εκφράσει το παράπονο του, την καταγγελία του χωρίς δόλο και σκοπιμότητες! Και βάση αυτού πορευτήκαμε όλοι εμείς χωρίς καλά-καλά να γνωριζόμαστε μεταξύ μας αφού άλλωστε… είμαστε χιλιάδες! Η ανιδιοτέλεια ήταν πάντα ο οδηγός μας για να βάζουμε το οποιοδήποτε κείμενο!

Αυτό πλήρωσε ο Σωκράτης Γκιόλιας. Για όλους εμάς ουσιαστικά πλήρωσε… όσο για το κείμενο που μπήκε νωρίτερα, συγχωρέστε μας υπάρχουν και νέα παιδιά που όντως δεν γνώριζαν το Σωκράτη μας και το όραμά του για το οποίο και πλήρωσε. Το όραμα του Σωκράτη ήταν να μην ανήκει σε κανέναν… Οι τίτλοι ιδιοκτησίας ανήκουν σε όλους και όλες εσάς»!

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.