XBLOG logo @2x

Toyota: Το Smart Key Box μετατρέπει το smartphone σας σε κλειδί αυτοκινήτου

Η Toyota δημιούργησε μια νέα Bluetooth συσκευή που αποκαλεί Smart Key Box, η οποία επιτρέπει στους οδηγούς να ξεκλειδώνουν και να ξεκινούν το αυτοκίνητό τους μόνο με το smartphone τους.

Το Smart Key Box προορίζεται για άτομα που θέλουν να νοικιάσουν το αυτοκίνητό τους σε άλλους και μπορεί να εγκατασταθεί στο ταμπλό, χωρίς τροποποιήσεις. Ο ιδιοκτήτης μόλις το εγκαταστήσει θα πρέπει να στείλει έναν κωδικό στον πελάτη για να του δώσει πρόσβαση, και μόλις το smartphone είναι σε εμβέλεια 10 μέτρων από το όχημα, οι κωδικοί πιστοποιούνται και το όχημα ανοίγει. Η διάρκεια που μπορεί ο πελάτης να χρησιμοποιήσει το Smart Key Box ορίζεται και διαχειρίζεται από την Toyota, με βάση το χρόνο ενοικίασης του οχήματος.

Η Toyota σχεδιάζει να δοκιμάσει πιλοτικά αυτή τη τεχνολογία σε λίγα οχήματα στο Σαν Φρανσίσκο σε συνεργασία με την υπηρεσία ενοικίασης αυτοκινήτων Getaround. Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, η Getaround έλαβε $10 εκατομμύρια χρηματοδότηση από την Toyota την προηγούμενη εβδομάδα. Τα λεφτά θα χρησιμοποιηθούν για τη τεχνητή νοημοσύνη και τη ρομποτική, αλλά δείχνει ότι οι Γιαπωνέζοι ενδιαφέρονται για αυτή την αγορά. Μόνο όσοι έχουν το νέο Prius ή Lexus μπορούν να συμμετάσχουν στις δοκιμές.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.